Exclusiv Firmele de leasing ameninta ca un consumator "foarte" protejat le va face sa paraseasca Romania. Vezi propunerile lor de schimbare a Ordonantei 50/2010

de Dan Popa     HotNews.ro
Miercuri, 29 septembrie 2010, 9:28 Economie | Finanţe & Bănci


Companiile de leasing au transmis Camerei Deputatilor o scrisoare prin care ameninta voalat cu retragerea de pe piata romaneasca in cazul in care consumatorii sunt protejati la un nivel “foarte ridicat”. “Invederam distinsilor reprezentanti si membri ai Camerei Deputatilor ca un nivel foarte ridicat al protejarii consumatorului de credit
Invederarea
Foto: Hotnews
poate conduce inclusiv la protejarea totala a consumatorului de posibilitatea de a obtine un credit, in conditiile in care institutiile financiare isi vor indrepta atentia catre alte produse sau chiar catre alte state unde regimul juridic este unul mai flexibil”, se arata in documentul intrat in posesia HotNews.ro, semnat de secretarul general al ALB, Adriana Ahciarliu.

 • Cresterea "semnificativa" = crestere peste un prag definit de creditor
Firmele de leasing au mai transmis anexat si lista cu modificarile pe care le doresc incluse in textul final al Ordonantei 50/2010, care va fi analizat saptamana viitoare de catre Comisia de specialitate a Camerei Deputatilor, care este camera decizionala. Oficialii ALB doresc modificarea conditiilor in care se poate modifica valoarea totală a creditului după încheierea contractului de credit. Articolul actual din Ordonanta defineste cresterea semnificativa a valorii initiale a contractului ca fiind cea de peste 15%. ALB a propus si o alta varianta,
Propunere ALB
Foto: Hotnews
in care cresterea semnificativa se intelege o ”o crestere peste un prag semnificativ pe care fiecare creditor si-l va defini in conformitate cu propria politica de risc si cu normele proprii de creditare”. Argumentul adus de ALB este ca trebuie acordata creditorilor posibilitatea de a corela acest prag cu categoria de risc in care se incadreaza fiecare client in functie de Politica de Risc si Normele de Creditare proprii”.

 • Comisionul unic= comisioane ce nu pot fi modificate unilateral
O alta modificare pe care companiile de leasing o vor introdusa in Ordonanta vizeaza cea legata de posibilitatea majorarii comisioanelor sau a altor costuri. Ordonanta in forma ei actuala interzice prin art. 35 orice fel de majorare. ALB doreste modificarea articolului in forma urmatoare: ”se interzice majorarea unilaterala de catre creditor a comisioanelor(...). Se interzice perceperea unui comision de retragere pentru sumele trase din credit cu exceptia comisioanelor aferente utilizarii instrumentelor de plata”.
alta propunere
Foto: Hotnews
Propunerile trimise Camerei Deputatilor mai cuprind inlocuirea sintagmei “comision unic” din articolul 36 al Ordonantei cu “comisioane ce nu pot fi modificate unilateral”, argumentand ca “prevederea unui comision unic este in masura sa prejudicieze interesele consumatorilor intrucat genereaza dezechilibre semnificative intre serviciile prestate si valoarea comisionului”, se arata in documentul ALB.

 • Obligativitatea informarii consumatorilor inlocuita cu "creditorul trebuie sa depuna diligente"
Firmele de leasing mai vor eliminarea obligativitatii de a face dovada ca au depus toate diligentele pentru informarea consumatorilor cu privire la semnarea actului aditional, cu mentiunea “creditorul trebuie sa depuna diligente”, sintagma care poate lasa loc de multe interpretari.
diligenta
Foto: Hotnews


De asemenea, daca firma de leasing nu a furnizat sau a furnizat partial ori neconform cu contractul consumatorului, bunurile sau serviciile prevazute, Ordonanta in forma actuala permite clientului sa dea in judecata firma de leasing. ALB doreste introducerea unui articol (65) modificat in intregime. “In cazul in care bunurile sau serviciile care fac obiectul unui contract (..)nu sunt furnizate sau nu sunt conforme contractului(...) consumatorul are dreptul de a se indrepta impotriva creditorului in cazul in care s-a indreptat impotriva furnizorului dar nu a reusit sa obtina satisfacerea pretentiilor la care are dreptul”. In plus, membrii ALB solicita ca firmele de leasing sa nu raspunda “in solidar cu vanzatorii pentru orice pretentii pe care consumatorul le-ar putea avea”, inlocuind raspunderea solidara cu cea subsidiara.

 • ALB propune amenzi de cinci ori mai mici decat cele propuse de ANPC
“Obligarea creditorului sa raspunda in solidar si pentru orice pretentii ale consumatorului este nu numai exagerata, dar si inechitabila”, spun membrii ALB. Acestia nu sunt multumiti nici de nivelul amenzilor primite in cazul in care incalca prevederile Ordonantei, intentionand sa le reduca de cinci ori, de la 100.000 de lei la 20.000 de lei, argumentand ca un cuantum exorbitant de 100.000 de lei (24.000 de euro) poate genera abuzuri in practica.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8531 vizualizari

 • +18 (20 voturi)    
  Mai bine... (Miercuri, 29 septembrie 2010, 9:33)

  Eu [anonim]

  ...sa plece acum, cand inca nu ne-au luat toti banii decat sa plece dupa ce ne lasa (si mai) saraci lipiti. La naiba, nu au ei conditii destul de bune sa ne suga de bani pentru ca suntem prea protejati.
  • +8 (8 voturi)    
   aha (Miercuri, 29 septembrie 2010, 10:23)

   dudu [anonim] i-a raspuns lui Eu

   pe intelesul tuturor: cind unu-si deschide o afacere undeva, face de fapt un nemasurat favor localnicilor (!), chiar si cind e vorba de ... comert.
   apoi: "... protejarii consumatorului de credit poate conduce inclusiv la protejarea totala a consumatorului de posibilitatea de a obtine un credit" - daca n-ar fi contextul, ar fi ironie "fina"; asa, e bascalie pura.
   jenant.
  • -11 (15 voturi)    
   ce gindire de tip comunist..... (Miercuri, 29 septembrie 2010, 11:10)

   dorinteodor [anonim] i-a raspuns lui Eu

   orice afacere presupune un risc. daca riscul cade exclusiv pe capul firmelor iar clientii nu mai risca nimic, atunci afacerea nu mai este corecta. ce e asa greu de inteles?
   • +8 (8 voturi)    
    Capitalist de paie (Miercuri, 29 septembrie 2010, 11:58)

    vinicius [anonim] i-a raspuns lui dorinteodor

    Dar daca TOATE riscurile cad in sarcina clientului, e bine? Nici leasingul si nici creditarea nu au fost facute pana acum, NICIODATA, in favoarea clientilor. Acum e momentul sa se revina la normal, si unii si altii sa isi asume riscuri.
    • -4 (6 voturi)    
     e corect ce zici (Miercuri, 29 septembrie 2010, 12:36)

     dorinteodor [anonim] i-a raspuns lui vinicius

     dar situatia din realitate este ceva mai complicata. atunci cind ai o stabilitate legislativa si o stabilitate economica este clar ca riscurile trebuie sa fie impartite cinstit in doua. dar cind legile se schimba dupa cum bate vintul, cind avem o economie dezorganizata, firmele incep sa riste IN REALITATE foarte mult. aici este problema si nu are solutie simpla pentru ca nu poti cuantifica riscurile intr-o societate care ea insasi este dezorganizata....dar guvernantii sint incapabili sa-si dea seama de realitate....
     • 0 (0 voturi)    
      Si cat ar fi un risc corect? (Joi, 30 septembrie 2010, 7:58)

      Eu [anonim] i-a raspuns lui dorinteodor

      Stii cat e de exemplu dobanda la un credit ipotecar in Italia sau Spania?
      Cat adaugat la valoarea aia ti se pare corect si ce valoare este acum in Romania?
   • +8 (8 voturi)    
    Extraordinar ! (Miercuri, 29 septembrie 2010, 13:03)

    c.mike [utilizator] i-a raspuns lui dorinteodor

    Esti batut rau in cap ! Unde ai vazut tu vreodata un risc din partea creditorilor fie ei banci sau societati de leasing ? Pana si creditele neperformante se rasfrang tot in capul creditatilor buni platnici. Nu-i asa ca nu-i greu de inteles ? Sau poate este.... pentru tine.
   • +5 (5 voturi)    
    Ce e asa greu de inteles... (Miercuri, 29 septembrie 2010, 13:18)

    Eu [anonim] i-a raspuns lui dorinteodor

    ...ca firmele de leasing deja scot profit si intorc banii cu lopata dar ca NICIODATA NU LE VA AJUNGE? Aici nu e vorba de acoperit riscuri, nu e vorba de piata si de lucru in favoarea comunitatii sau de corectitudine fata de ei ci de muls o vaca. Vaca asta de Romania inca poate fi mulsa si "ar fi pacat" sa nu o faca.

    Ce ar vrea ei sa faca e mai aproape de camatarie decat e cazul. Cineva ar trebui sa protejeze si consumatorii care nu au o armata de avocati in spate (ca firmele de leasing). Daca tie iti convine situatia atunci ori ai de aruncat bani din casa si asta poti sa o faci oricum si oricand, ori beneficiezi de pe urma acestei situatii caz in care "ghinion de nesansa" si cale batuta.

    Acum ce mai e asa greu de inteles?
    • 0 (2 voturi)    
     criticilor mei.... (Miercuri, 29 septembrie 2010, 15:54)

     dorinteodor [anonim] i-a raspuns lui Eu

     greu cu economia de piata, cu riscurile, cu stabilitatea legislativa, cu multe si marunte altele dar va spun: chiar credeti ca o firma de leasing vrea sa se sinucida crescind preturile si sporindu-si privilegiile? chiar credeti ca romanii sint clienti buni? chiar credeti ca exista o garantie de stabilitate a veniturilor clientilor? poate toate astea exista dar nu prea exista in romania.

     iar o firma, orice firma de la fabrica de pioneze la cea de avioane de linie, orice firma zic este interesata in primul rind sa supravietuiasca....

     uitati-va la nokia, inca numarul unu in lume dar care vede in zare spectrul falimentului (si-au schimbat la disperare directorul general cu unul de la microsoft...).. putini stiu de spectrul falimentului care i-a aparut lui dell, numarul 2 in lume dupa ce a pierdut niste contracte (meciul nu s-a terminat desi a cistigat hp in repriza 1...)..

     ce sa spunem de o firmulita de leasing care poate oricind sa ajunga in faliment chiar daca nu face nici o gresala.... economia de piata nu iarta pe nimeni.... iar ca sa supravietuiasca intr-o piata instabila ca cea de la noi trebuie sa faca multe si nestiute pentru ca nestiute sint si problemele lor reale....
  • +6 (6 voturi)    
   Comment sters de user (Miercuri, 29 septembrie 2010, 11:20)

   Mowgli [anonim] i-a raspuns lui Eu

 • +15 (15 voturi)    
  drum bun (Miercuri, 29 septembrie 2010, 9:39)

  kin3zu78 [utilizator]

  da cand e vorba sa ia sunt primii , dar cand e vorba sa aiba si ei responsabilitati si sa plateasca in caz ca le incalca se supara ca vacarul pe sat. Drum bun si cale batuta , plecati voi or sa vina altii. Pai si noi "consumatorul" daca nu suntem protejati numai luam leasing , si cred ca suntem mai multi ca voi. Pana acum in aceasta tara clientul/consumatorul nu prea a avut drepturi sau chiar daca le-a avut sau le are nu prea beneficiaza de ele.
  • +4 (4 voturi)    
   fapt (Miercuri, 29 septembrie 2010, 12:50)

   fvb [anonim] i-a raspuns lui kin3zu78

   din pacate, firmele (si nu guvernele) conduc lumea. guvernele vin si pleaca. bancile, marile corporatii, sunt cele care fac, in felul lor, legea. si asta nu e doar in romania, ci peste tot. exemplul extrem e sua, unde e o intreaga industrie de lobby pe langa parmalemtari, si deci legile se croiesc dupa interese economice ale marilor concerne, nu dupa cum ar vrea cei din parlament. nu zic ca e bine sau e rau ci doar ca e un fapt.
   • +4 (4 voturi)    
    Comment sters de user (Miercuri, 29 septembrie 2010, 15:04)

    Mowgli [anonim] i-a raspuns lui fvb

   • 0 (0 voturi)    
    fvb, chiar asa este si e de bine..... (Joi, 30 septembrie 2010, 13:48)

    dorinteodor [anonim] i-a raspuns lui fvb

    pai sa vedem: parlamentul care face legile este ales de popor.

    adica de salariati care traiesc de pe urma platitorilor de salarii....

    pai nu e normal ca indirect, salariatii sa faca legile pe care trebuie sa le respecte cei care le platesc salariile....

    dar la noi legile nu sint facute de cei care platesc salarii si care alimenteaza bugetul ci de cei care-i considera pe platitorii de salarii ca hoti, moguli si alte aberatii........
 • +16 (16 voturi)    
  Nu stiu` cine-i opreste.... (Miercuri, 29 septembrie 2010, 9:42)

  Ronin [utilizator]

  ...sa plece. Io` unu`, nu! Ce tupeu au astia!!!
  • +12 (12 voturi)    
   he he ... nu pleaca vitelul de la vaca :) (Miercuri, 29 septembrie 2010, 10:11)

   marius [anonim] i-a raspuns lui Ronin

   vor amenzi mai mici, pe care sa le poata plati si de lege sa-i doara-n cot, speeeer, sa nu se intample asta.

   Acum ma intreb si eu: nu o sa se gaseasca nimeni sa le ia locul ? ... ba din contra, cred ca stau la coada !
 • +13 (13 voturi)    
  . (Miercuri, 29 septembrie 2010, 9:48)

  Ivanu [utilizator]

  Nu va pleca nimeni din tara, cat timp vor avea de unde scoate profit si vor putea sa isi vanda produsele vor sta, chiar daca vor trebui sa respecte reguli mai stricte.
  • +7 (7 voturi)    
   firmele de lizing ameninta (Miercuri, 29 septembrie 2010, 11:40)

   bc [anonim] i-a raspuns lui Ivanu

   ffffffff corect. mai ales ca la noi bancile au profit semnificativ chiar pe timp de criza. nu se multumesc numai cu pielea. vor sa ia si ceva ma mult. sa ne povesteasca cum e la ei acasa. probabil ca si-au spus " hai la romani ca astia e prosti"
 • +12 (12 voturi)    
  Fapt divers (Miercuri, 29 septembrie 2010, 9:54)

  Trecator [anonim]

  Art. 65 din OUG 50 nu poate fi modificat pentru ca e preluat cuvant cu cuvant din Directiva 48 si o eventuala modificare ar insemna ca directiva nu a fost transpusa conform.
  Ca regula - mai putin nu se poate, mai mult da ;)
  • 0 (0 voturi)    
   La noi se poate (Joi, 30 septembrie 2010, 8:00)

   Cristi [anonim] i-a raspuns lui Trecator

   La noi se poate orice, s-a mai demonstrat asta. Insa oricand va putea fi atacate eventualele modificari la instantele europene.

   Noroc ca am intrat in UE si ne protejeaza ei cat de cat .. vorba aia
 • +15 (15 voturi)    
  Drum bun si de la mine (Miercuri, 29 septembrie 2010, 9:54)

  Cosmin [anonim]

  Am o masina luata in leasing de la Porsche Leasing.
  Am vrut sa le-o returnez, insa nesimtitii ma obliga sa semnez un proces verbal, unde au strecurat un punct la care scrie ca sunt de acord sa le platesc diferenta intre ce mai am de plata la leasing si pretul cu care reusesc ei sa o vanda. Asta pentru ca in contractul de leasing nu exista aceasta prevedere.
  Prin urmare, dupa 2 luni de neplata, contractul e anulat de drept, abia astept sa vina sa isi ia masina. Si pentru marea lor nesimtire, ii invit sa si-o ia sus.
  • -2 (4 voturi)    
   mi se pare normal ca firma de leasing (Miercuri, 29 septembrie 2010, 13:34)

   mada [anonim] i-a raspuns lui Cosmin

   sa nu suporte pierderea provocata de scaderea pretului masinii, de cum a fost intretinuta etc. Daca mai ai de dat 6000 si ei o vand doar la 5000.. nu mi se pare corect sa plateasca nici compania de leasing. De cele mai multe ori ne revoltam si acum cu nebunia cu ordonanta 50 s- a creat o isterie in care nimeni nu ar mai vrea sa mai plateasca nimic... nici asa nu e corect. Ordonanta are multe parti bune si il favorieaza pe client, dar se apre ca tot nu e suficient. Obligatia ta din contract era sa achiti valoarea masinii pana la ultimul banut. Daca poti sa cedezi tu leasingul la un pret mai bun nu te va impiedica nimeni... dar sa nu reusesti tu si sa ai pretentii de la altii mi se pare foarte tare.Problema e ca nu vei rezolva nimic. Iti vor ridica masina pentru care vor cere o taxa pentru firma de recuperari; te vor raporta in biroul de credite si in centrala riscurilor bancare (vei avea probleme in contractarea unui nou credit); vei ramane dator cu diferenta dintre pretul la care vand masina si cat mai aveai tu de plata. Cel mai bine ar fi sa incerci sa negociezi dobanda/ comisioane cu ei, sa incerci sa cesionezi contractul altei persoane, sau sa aduci masina pentru a evita costurile de recuperare.
   • +2 (2 voturi)    
    leasing (Miercuri, 29 septembrie 2010, 14:13)

    Crisis [anonim] i-a raspuns lui mada

    Ia mai vezi mata ce e ala contract de leasing. Pana atunci, stai jos.
   • +8 (8 voturi)    
    asta nu-i leasing (Miercuri, 29 septembrie 2010, 14:22)

    akanom [utilizator] i-a raspuns lui mada

    Leasingul inseamna ca bunul e proprietatea firmei de leasing, si tu platesti numai cat il folosesti. Ai optiunea ca dupa o perioada de folosire sa il cumperi, asta-i definita de leasing. Asta inseamna ca pot sa renunt cand vrea muschiul meu la folosirea bunului respectiv !
    Altfel de ce as mai face leasing ? Ce beneficiu am eu ca bunul (masina) este proprietatea altcuiva ? Care ar fi diferenta fata de un credit la banca pentru cumparat bunul respectiv cu bunul ca si garantie ?

    Daca contractul respectiv nu specifica achitarea completa a bunului, asa cum Cosmin spune, nu vad de ce ar trebui platit toata perioada de leasing? Sau de ce Cosmin ar trebui sa accepte o clauza clar defavorabila lui dupa inchieierea contractului original ? Diferenta de bani intre ce se astepta firma sa obtina de la Cosmin si ce poate sa obtina in mod real de piata este problema firmei, nu a lui Cosmin. Ridicarea masinii cu taxe de recuperari este o bazaconie, daca Cosmin are un avocat bun care poate sa arate ca Cosmin a vrut sa returneze singur masina conform contractului, castiga fara probleme in sala de judecata.

    Atentie! un contract poate fi anulat in sala de judecata si daca are in mod evident clauze defavorizante pentru una din parti, de exemplu daca clauzele sunt abuzive, riscurile si beneficiile nu sunt impartite in mod echitabil, etc.

    Romani, invatati sa luptati pentru drepturile voastre. IANAL
    • -1 (1 vot)    
     nu cred ca intelegi... (Joi, 30 septembrie 2010, 10:33)

     mada [anonim] i-a raspuns lui akanom

     nu zice nimeni sa nu renunti, dar cand renunti trebuie ori sa achiti valoarea ramasa ori sa accepti sa paltesti diferenta de pret in cazul in care firma de leasing nu reuseste sa vanda bunul la valoarea ramasa.. mi se pare simplu si logic.Trec peste faptul ca nici tu nu ai vazut contractul respectiv, dar gandeste -te logic.
     Diferenta intre un credit si leasing sunt: criterii de eligibilitate mai relaxate, doc mai putine etc pentru ca garantezi cu bunul contractat.
     Si Atentie ! :)) taxele de recuperare nu sunt o bazaconie. Mi- ar placea sa vad si eu contractul asta de leasing care stipuleaza ca nu ai nici o obligatie daca esti client.
     • +1 (1 vot)    
      esti praf (Joi, 30 septembrie 2010, 11:01)

      china [anonim] i-a raspuns lui mada

      mada. diferenta pe care o precizezi tu nu e elocventa. asta se practica la noi in Romanica: leasingarii inchid ochii in momentul in care mai ai un credit, etc. etc., sau cel putin inchideau ochii, numai ca sa isi faca vanzare (sa treci scoringul cu alte cuvinte). daca citesti o carte de finante o sa vezi diferenta dintre credit si leasing. nu mai trebuie sa spun ca toata lumea stie ca la leasingul atentie!!!!! financiar masina nu este a ta pe perioada leasingului. nu mai platesc, sa ia masina, oricum pierzi o gramada de bani (avans + ratele platite deja). daca leasingul este operational!!!!! atunci tu platesti o chirie de fapt pe masina. compania care detine masina face revizii, o repara in caz de accident, etc.
      astea sunt definitiile leasingului nu ca la leasing sunt conditii mai relaxate.
      • 0 (0 voturi)    
       nu vreau sa ma dau mare (Joi, 30 septembrie 2010, 14:55)

       mada [anonim] i-a raspuns lui china

       cu definita leasingului operational... Las asta sa fie marea ta stiinta. Lasa cartile ca nu te-au ajutat prea tare si citeste un contract de leasing. Nu am spus nici o secunda ca e masina ta pana nu termini contractul... in fine tu ai ideile tale si inteleg ca nu citesti cu "Atentie!!!" ceea ce scriu eu. Sau lasa - i pe cei care au o masina in leasing sa spuna cum le- a reparat lor firma de leasing masina si cum le- a facut reviziile
 • +6 (8 voturi)    
  masini inmatriculate afara (Miercuri, 29 septembrie 2010, 10:25)

  stalker [utilizator]

  Oricum se inmatriculau o gramda de masini afara. De ce nu s-ar cumpara si masinile noi in leasing tot de afara? Ca fapt divers in Ro multe dotari optionale sunt de fapt trecute in standard in alte parti. Ei chiar se fac ca nu inteleg ca putem cumpara masini in leasing si din alte parti in conditii mai rezonabile?
  • 0 (8 voturi)    
   Nu se risca nimeni de afara sa-ti dea tie leasing (Miercuri, 29 septembrie 2010, 10:52)

   george alexandru [utilizator] i-a raspuns lui stalker

   Numai daca te gandesti la riscul de reposesie si renunti la idee. Nimeni nu se risca sa alerge dupa recuperarea masinilor prin toata Europa.
   • +8 (8 voturi)    
    think outside of the box man (Miercuri, 29 septembrie 2010, 11:08)

    stalker [utilizator] i-a raspuns lui george alexandru

    tu chiar nu observi citi intreprinzatori romani si-au relocat business-ul in tari cu legislatie clara si care nu se schimba de 3 ori in timpul unui exercitiu fiscal? vrei sa iti spun ce simplu e? vrei sa iti mai spun si cit pierde onor statul politienesc roman atunci cind mai pleaca cite un business in afara?
    • -2 (2 voturi)    
     Nu intelegi leasingul (Miercuri, 29 septembrie 2010, 11:28)

     george alexandru [utilizator] i-a raspuns lui stalker

     Nu e asa simplu, riscurile pentru finantator sunt mari. Ca sa si le acopere ar trebui sa creasca costurile, deci cam tot acolo ar ajunge. Si dupa cum ti-am zis, riscul de reposesie este foarte mare, se paote rezolva printr-o asigurare umbrella dar si aia costa
     • +4 (4 voturi)    
      UE-casa noastra comuna (Miercuri, 29 septembrie 2010, 12:08)

      stalker [utilizator] i-a raspuns lui george alexandru

      se poate sa nu prea inteleg ce vrei tu sa spui. Sa inteleg ca lucrezi in sistem si te sperie gindul ca romanii nu mai sunt atat de naivi sa citeasca doar configuratoarele de pe site-urile dealerilor din Ro? Ti-am mai spus, unii deja si-au mutat firmele afara. Apoi si-au luat si leasingul tot de afara in conditii de creditare de max 5,5% pe an. In unele tari se deduce complet TVA-ul atit pentru masina cit si pentru combustibildaca pe masina pui omologarea ca masina de marfa. Sunt mai multe avantaje sa iei masina in leasing de afara. Cit despre valoarea asigurarilor din pacate si aici Ro pierde, o polita RCA+casco e mult mai ieftina in PL sau BG decit la noi.
  • +4 (4 voturi)    
   ai dreptate, (Miercuri, 29 septembrie 2010, 11:13)

   berenger [utilizator] i-a raspuns lui stalker

   in principiu. e mai avantajos un leasing in multe tari ue decat in romania. ceea ce inclina balanta este insa nivelul asigurarilor si a texelor de proprietate.
  • +7 (7 voturi)    
   lizing (Miercuri, 29 septembrie 2010, 11:46)

   bc [anonim] i-a raspuns lui stalker

   unele firme de lizing livreaza masinile fara sorturile de noroi. e o rusine. nici comunistii nu faceau asa ceva. mai ales ca lipsa accesoriului afecteaza siguranta circulatiei. rusine la puterea n.
 • +8 (8 voturi)    
  Ma alatur concetatenilor... (Miercuri, 29 septembrie 2010, 10:25)

  Andy [anonim]

  in a le ura firmelor de leasing: Drum Bun!
 • +9 (9 voturi)    
  firme leasing ameninta cu plecarea din RO (Miercuri, 29 septembrie 2010, 10:47)

  simona marta [anonim]

  Stimate Domni, reprezentanti ai acestor firme de leasing si ai bancilor, de asemenea,
  Va transmit urmatorul mesaj:
  Fiindca este criza mondiala, de ce sunteti surprinsi ca romanii, clientii Dvs. au luat atitudine fata de abuzurile pe care le-ati practicat ani in sir?
  Acum, fiecare isi analizeaza venitul net, care este mult micsorat, ca urmare a legilor actuale impuse de guvern (n.b. care la randul sau a fost fortat tot de criza si alte organe superioare europene, sa le ia).Deci vina nu ne apartine - noi dorim sa ne platim ratele la timp - dar nu mai avem cu ce......
  Si nu uitati ca ani la rand ati avut castiguri ENORME - tot "multumita" vremurilor si conjucturilor (legilor) nationale, internationale pe buzunarul romanilor.
  De ce doar acum va plangeti de riscul -numai al Dvs. - pierderi...
  Nu vi se pare normal ca institutiile statului roman pe care noi, cetatenii romani le platim sa actioneze, in sfarsit, macar in vreme de criza, in urma numeroaselor noastre reclamatii, promulgand legii care sa ne protejeze.
  Vremea "Junglei castigurilor financiare" a trecut.
  Felicit organele de control (respectiv ANPC), site-ul romanesc (Conso) , membrii Senatului, Camerei Deputatilor precum si mebrii guvernului care au inteles si atitudine fata de cele susenuntate!
 • +2 (4 voturi)    
  Sclav (Miercuri, 29 septembrie 2010, 10:51)

  Petre [anonim]

  Ce tupeu!
  Daca au puteri discretionare in a subjuga , de ce sa nu isi impuna pretentiile. Aceasta doamna, noname,
  valseaza pe prostiile guvernatilor din anii trecuti care au facut praf sistemul bancar de stat.
  La urma urmei, turcu' plateste, este inlocuita cu plateste romanu'.
  Domnii din Camera deputatilor, datile satisfactie jefuitorilor de tara!
  • +2 (2 voturi)    
   firme leasing (Miercuri, 29 septembrie 2010, 12:07)

   simona marta [anonim] i-a raspuns lui Petre

   Stimate Domn,
   1. Doamna noname este Simona Marta.
   2. "Datile" se scrie dati-le....
   3. Recititi va rog:
   "Acum, fiecare isi analizeaza venitul net, care este mult micsorat, ca urmare a legilor actuale impuse de guvern (n.b. care la randul sau a fost fortat tot de criza si alte organe superioare europene, sa le ia).Deci vina nu ne apartine - noi dorim sa ne platim ratele la timp - dar nu mai avem cu ce......
   Nu vi se pare normal ca institutiile statului roman pe care noi, cetatenii romani le platim sa actioneze, in sfarsit, macar in vreme de criza, in urma numeroaselor noastre reclamatii, promulgand legii care sa ne protejeze."
   Doriti sa va fac analiza pe mesaj?
   Poftiti va rog:
   Aliniatul 1: Salarii micsorate datorita legii emise de guvernul Romaniei;
   Aliniatul 2: Functionarii publici sunt platiti de noi si in sfarsit i-am obligat sa se sesizeze in a promulga legi pentru apararea cetatenilor romani.
   Astept cu interes replica Dvs. si nu slogane gratuite.
   Cu stima,
   "Doamna noname" - Simona Marta
   • 0 (0 voturi)    
    simona marta si petre (Joi, 30 septembrie 2010, 12:47)

    dorian gray [anonim] i-a raspuns lui simona marta

    ...ceva imi spune, Doamna Simona marta, ca nu dumneavostra va raspundea Petre. Nu stiu cui, dar mi s-a intamplat si mie sa uit sa aps butonul raspunde si sa fie greu de inteles cui ii raspundeam.
    cred ca nu dumneavoastra va raspundea pntru ca, in mare, mesajele dvs au aceeasi idee- ststul trebuie fata de cetateni, sa-i protejeze ( prin legi) impotriva abuzurilor ( bancilor, firmelor de leasing etc).
    • 0 (0 voturi)    
     Adriana Ahciarliu. (Joi, 30 septembrie 2010, 14:24)

     lucyan [utilizator] i-a raspuns lui dorian gray

     cred ca petre se referea la aceasta doamna...
 • +3 (3 voturi)    
  drum bun (Miercuri, 29 septembrie 2010, 10:53)

  bye bye [anonim]

  uau, asta da! drum bun sa aveti! (da chiar credeti ca va duceti de aici??? eu cu siguranta nu cred asta)
  care e pierderea, eu nu vad. vin altii mai seriosi. si oricum, ca absolut tot din tara, si voi sunteti in cartel, asa ca, va crede naiba ca voi plecati de aici. si de aia nu vin adevarte firme de leasing si de aia nu exista concurenta, caci voi faceti tot ce vreti!
 • +8 (8 voturi)    
  Dna Adriana Ahciarliu (Miercuri, 29 septembrie 2010, 10:56)

  Ana [anonim]

  O mare parte din cetatenii acestei tari va invita sa va mutati afacerile in acele "state unde regimul juridic este unul mai flexibil". Si cand veti avea succes in acele state, sa ne anuntati si pe noi, acesti fraieri care am ales sa NU mai facem afaceri cu o tagma de hoti, camatari, jecmatori fie ele firme de leasing sau banci.
 • +5 (5 voturi)    
  interesant... (Miercuri, 29 septembrie 2010, 11:09)

  me [anonim]

  cu ale cuvinte clientii nu trebuie sa aiba nici un drept, numai firmele de leasing...
  ce frumos... sunt sigur ca e "putin" ilegal sa puna astfel de presiuni
 • +3 (3 voturi)    
  amenzi (Miercuri, 29 septembrie 2010, 11:18)

  mircea [anonim]

  Nu cu mult timp în urmă, autorităţile franceze au amendat zece din cele mai mari bănci ce activează în Franţa cu sume cumulate de aproape 400 000 000 de €! Deci o medie de 40 mil. €/banca! Iar ăştia de la noi se plâng de amenzi de doar 24 000 de €. Nesimţiţii!
 • +3 (3 voturi)    
  Ei ameninta? (Miercuri, 29 septembrie 2010, 11:19)

  Daniel [anonim]

  Daca parlamentarii si Ministerul de Finante ar avea putin curaj ar suspenda cateva licente de functionare ... Cei mai mari si mai importanti doi sau trei. Nuuu, nu sa-i goneasca, ci sa-si le fie suspendata activitatea, cat timp sunt luate la "purecat." Sunt convins ca s-ar gasi nereguli pentru amenzi care sa depaseasca profitul lor pe un an de zile!
 • +5 (5 voturi)    
  Posibil numai in Romania (Miercuri, 29 septembrie 2010, 11:38)

  Zulu [anonim]

  In traducere libera: Lasati fraierii sa-i tepuim cum vrea muschii mei! Pate pricep si unii tovarsi ca statul nu e numai imnul si drapelul, ar cam trebui sa faca si altceva!
 • +5 (5 voturi)    
  Duceti-va... (Miercuri, 29 septembrie 2010, 11:47)

  adip [anonim]

  Nu poate fi decat un semn de sanatate a societatii atunci cand institutiile financiare nu mai privesc tara noastra ca un teren propice de profit...

  Si ce daca consumul va creste mult mai lent fara credite? Nu e mult mai sanatoasa o crestere de genul acesta.

  Duceti-va unde vreti si lasati-ne cu dobanzile voastre.
 • +2 (2 voturi)    
  interpretari (Miercuri, 29 septembrie 2010, 12:09)

  ana [anonim]

  da... textele cu care vor sa inlocuiasca vechea exprimare lasa loc de interpretari, desigur...
  si pe forumcredite.efin.ro s-a discutat pe subiectul OUG 50/2010, eu de-acolo m-am informat, ca aveam unele nelamuriri...
  nu mi se pare normal sa ameninte in acest mod.
 • +3 (3 voturi)    
  drum bun tuturor camatarilor (Miercuri, 29 septembrie 2010, 12:14)

  portocala [anonim]

  "nivel foarte ridicat de protejare a consumatorilor"...si asta deranjeaza??? adica reinterpretat: consumatorii asta trebuie si ei protejati dar nici chiar asa! Ca dupa aia de unde isi mai trag ei profiturile nesimtite?? Dar duce-ti-va unde si-a dus mutu iapa, ca o fi chiar prost cel care va retine!!!
 • +1 (1 vot)    
  datornic (Miercuri, 29 septembrie 2010, 12:20)

  datornic [anonim]

  le deschidem usa
 • +1 (1 vot)    
  Sa plece! (Miercuri, 29 septembrie 2010, 14:00)

  Quantikon [anonim]

  Sa plece! Sa plece! Ne-au facut robi!
 • +3 (3 voturi)    
  echitate? (Miercuri, 29 septembrie 2010, 14:52)

  je [anonim]

  Atata timp cat au putut sa puna comisioane si costuri in plus, acusnse au ba, modificabile cand voiau muschii lor era bine, chiar guvernantii prezentau faptul ca avem jde banci in tara care aduc tarisoarei + la capitolul credibilitate si siguranta. Putin le-a pasat ca oamenii erau fraieriti cu diverse oferte de credit pe 25 de ani ca mai apoi conditiile de creditare sa se schimbe dupa primul an. Acum cand in ceasul al 12-lea se incearca o vaga echilibrare a raportului dintre banci si populatie, incep sa apara amenintarile. Sunt curios cat de patriot e guvernul asta. VA tine partea bancilor sau a populatiei?
 • 0 (0 voturi)    
  Leasingul in Romania (Miercuri, 29 septembrie 2010, 14:58)

  hsl [utilizator]

  este un echivalent al creditului bancar din cauza valorii reziduale mici deci acelasi produs poate fi obtinut prin credit auto.
  • 0 (0 voturi)    
   Pentru... (Miercuri, 29 septembrie 2010, 15:57)

   Gigi [anonim] i-a raspuns lui hsl

   ...pesoanele fizice e mult mai bun creditul auto decat leasingul. De exemplu nu platesti TVA la dobanda ;)
 • +3 (3 voturi)    
  urare (Miercuri, 29 septembrie 2010, 15:16)

  Silviu [anonim]

  Am citit toate urarile de bine catre companiile de leasing si nu a fost unul care sa le laude . Nici eu nu le laud , doar vroiam sa adaug ca asa hoti i-am invatat noi si asa nas le-am dat tot noi - adica ai nostri politicieni care nu s-au uitat cu atentie unde traiesc si iau masini in leasing ca doar nu plateau cu munca lor ...
  Stau foarte linistit in ceea ce priveste relocarea firmelor de leasing la vecinii mai permisivi. Nu vor pleca pentru ca paine asa buna ca in Romania nu se castiga in multe locuri din lume...
  Este doar un exercitiu stilistic si de negociere care tine la necunoscatori. Asa erau si vanzatorii de masini care se intreceau in cresteri de preturi inainte de criza si isi bateau joc de fraierii de cumparatori si apoi a venit criza si s-au transformat in oameni mai intelegatori cand batea vantul prin reprezentante.
  Este timpul bancilor sa se bata de musca , ba chiar sa vina in sala de judecata si sa dea si bani inapoi ...
  Baietii de la leasing au suferit ce-au suferit dar inca n-au invatat caum se mananca painea in Ro si mai vor o pauza de vanzari ...
  Eu unul nu am de gand sa le dau de lucru unor prestatori de servicii financiare care isi baga coada in dreptul meu. Eficientizarea serviciilor ii mai salveaza , daca vor sa o faca - daca nu = foamea
 • +2 (2 voturi)    
  nu vi se pare ciudat? (Miercuri, 29 septembrie 2010, 15:26)

  eugen [anonim]

  ...ca, intial, in legatura cu OUG 50, numai oamenii cu credite au facut galagie ca bancile fac modificari ilegale in contracte, s-au organizat, s-au documentat si au sanse fff mari sa castige in fata bancilor?
  de circa o saptamana bancile si acum si astia cu leasingul si probabil toti cei care dau bani cu camata - ca asta fac - SI-AU DATA SEAMA CA EI SUNT IN CULPA SI VOR PIERDE, IAR OAMENII VOR CASTIGA PROCESELE - si au inceput o contraofensiva cum ca e vai de ei, ca li se ia din profit - ceea ce este normal, pt ca oricum ei castiga, dar tb sa-si scada beneficiile si salariile si altele si e greu si pentru ei, saracii:D.....
  in 2 zile vor iesi comunicate din partea "Asociatiei Camatarilor ferentarieni" (am zis si eu asa) ca nu le mai platesc datornicii "ratele":))))))))))))))
 • 0 (0 voturi)    
  Leasing (Miercuri, 29 septembrie 2010, 18:40)

  Tiriac Cipriotul [anonim]

  La mne la contractul cu Tiriac Leasing mi-au marit dobanda unilateral, iar cand i-am intrebat de ce juristul, unul Nanes Cristian, a zis sa-i dau in judecata daca vreau sau sa predau masina ca asa a hotarat directorul general Dihel
  • +2 (2 voturi)    
   leasing (Joi, 30 septembrie 2010, 8:47)

   patita [anonim] i-a raspuns lui Tiriac Cipriotul

   Noua ne-au ridicat masina pentru 3 luni de neplata, respectiv ultimele 3 luni din contratul de 4 ani. Am platit fara probleme 4 ani fara 3 luni... Ne-au pus la dispozitie 2 sapt sa platim cele 3 rate, plus penalizari plus taxa ridicare. Intrebare:daca nu am putut plati ultimele rate, lunar, de unde as putea gasi acum bani sa o platesc pe toata, in 2 sapt? Si...nu accepta niciun fel de negociere, desi am adus dovezi ca nu am mai vazut un leu de salariu din iunie....
   • 0 (0 voturi)    
    du- te la protectia consumatorului (Joi, 30 septembrie 2010, 14:47)

    mada [anonim] i-a raspuns lui patita

    la ce firma de leasing ai contractul? Mi se apre abuziv sa nu iti dea variante de rescadentare daca poti face dovada ca nu mai ai salariu
 • 0 (0 voturi)    
  Da-i inainte cu tupeu... (Miercuri, 29 septembrie 2010, 19:43)

  BYE,BYE [anonim]

  Cumparatori fraieri ca in Romania nu veti gasi nicaieri. Leasingul de aici nu a imbracat forma de leasing, decat cu numele.
  In toata Europa, pe strada vezi masini destul de modeste. V-ati incarcat destul desagile. Mai folositi paradisurile fiscale si pentru altii.
  Acum respectati-ne si drepturile noastre!
  Macar pentru asta trebuie sa fim multumiti de intrarea in U.E.
 • 0 (0 voturi)    
  Foarte bine (Miercuri, 29 septembrie 2010, 21:31)

  D.Gabriel [utilizator]

  Foarte bine, sa plece din Romania, cale batuta!
 • 0 (0 voturi)    
  +1 pentru sa plece (Joi, 30 septembrie 2010, 8:30)

  BX [anonim]

  Sa plece...sa traga tepe in alte tari, pe unde au aia salarii de 10 ori mai mari si-si permit sa plateasca comisione abuzive.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by