Statul roman isi va mentine prin ANAF sechestrul asigurator asupra bunurilor Rompetrol Rafinare si ar putea apela la o casa mare de avocatura pentru procesul pe care intentioneaza sa-l deschida impotriva Rompetrol, au declarat pentru HotNews surse din zona Finantelor. “E o decizie care se ia la nivelul conducerii Ministerului de Finante sau chiar a Guvernului. Avem cazuri in care Ministerul e reprezentat de case mari de avocatura, fara ca asta sa insemne ca nu ne bazam pe juristii nostri. De asemenea, ANAF isi va mentine sechestrul asigurator pe bunurile Rompetrol Rafinare, pentru ca acestea sa nu fie vandute actionarului majoritar al companiei”, au precizat sursele citate.

Potrivit acestora, angajarea la o casa mare de avocatura presupune costuri ridicate, aprobarea acestora fiind exclusiv in sarcina conducerii Ministerului. “Va dati seama ca la asemenea mize si onorariile percepute de casele celebre de avocatura, sunt ridicate. Din cate stiu, se discuta in aceste zile posibilitatea angajarii unor “grei” ai caselor de avocatura, mai ales ca stim si respectam calibrul avocatilor partii adverse”, au mai precizat oficialii finantisti.

Cat despre sechestrul asigurator, el va fi mentinut “cel putin inca o perioada”, pana cand evolutia lucrurilor va capata o orientare clara. “Nu se va ajunge probabil la executarea silita, ci vom “pazi” bunurile pentru a nu fi instrainate pana cand o sentinta va fi data in viitorul proces pe care il vom intenta”, au explicat oficialii Ministerului de Finante.