Bulgaria: Premierul anunta cresterea cu 3 puncte procentuale a contributiilor pentru fondul de pensii, mediul de afaceri protesteaza vehement
In acest moment, contributia pentru pensii este de 28% din venitul brut, procent impartit intre angajator si angajat. Guvernul intentioneaza sa mareasca aceasta cota la 31%.
Bulgaria, afectata si ea de criza economica si cu bugetele de pensii si asigurari afectate de deficite majore, este in permanenta competitie cu Romania si celelalte tari est-europene pentru atragerea investitorilor straini.
Reamintim ca in Romania contributiile pentru fondul de pensii sint de 31,3% (20,8% platiti de angajator si 10,5% platiti de angajat).

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate
Asteptam acum comparatiile PSD-isto PNL-iste cu alte state emergente, gen Cuba (desi si astia isi reformeaza/restructureaza aparatul bugetar) , Venezuela , Papua si Burundi (cam pe unde-si face concediul Mazare).
la noi nu e aceeasi reactie pentru ca marjele sunt mult mai mari. d-aia romanii merg in bulgaria la cumparaturi si in vacanta.
in plus motivatia alor nostri de a reduce preturile nu exista; numarul de insolvente a scazut considerabil in septembrie, semn ca mediul de afaceri se stabilizeaza. bineinteles, contrar politicilor guvernului, care nu va ezita cat de curand sa-si asume meritele...
trecand peste asta, stabilizarea are sanse mari sa sustina cresteri de preturi si nu, asa cum ar fi normal, ceva reduceri.
iar guvernul, in marinimia sa va pune umarul, marind iar taxele.
guvernul va fi fericit, patronii raman cu profit iar consumatorul plateste. intotdeauna consumatorul plateste, mai ales cei mai saraci.
pentru ei cresterile de taxe sunt mici in suma absoluta dar mari in procente.
bulgarii insa functioneaza mai bine ca si economie de piata, cele 3 procente se vor imparti intre patroni si consumatori pentru ca la ei preturile nu pot fi marite peste noapte, ca la noi.
si amuzanta la maxim este reactia romanilor care aplauda impozitele ca si cum un intreprinzator ar aduce bani de acasa si nu ar lua mai mult de la clientii sai, aia de aplauda
corect si eficace ar fi impozitarea averilor deja dobandite sub forma unor impozite mai mari pe imobile si bunuri de lux. desigur lasand un prag minim neimpozitat sau cu impozit foarte mic pentru cei saraci care locuiesc cate 4 intr-o garsoniera.
incep sa cred ca daca pui toti repetentii si arivistii sa conduca o tara, nu o vor face tocmai bine. ce se intampla de 20 de ani incoace e exemplul graitor.
si revenind la articol, bulgarii par sa fie o idee mai destepti
faptul ca am criticat guvernul? faptul ca nu consider marirea impozitelor o solutie?
normal ca sustii cresterea impozitelor, nu platesti niciunul, pentru ca presedintele iubeste manelistii
haules
si ti-as mai ura alte chestii pe limba ta, da' nu-i decent
Basescu e ca Mircea cel Batran, e vinovat de tot ce misca si nu misca in tara asta, codrul, raul, ramul.
Du-te la culcare poate-ti revii mai spre seara!
Oare noi, esticii, chiar nu avem economisti capabili, agnajati in ministere de finante?
Suntem blestemati cu asemenea oameni care numai sa creasca taxe stiu?
Imi permit sa va relatez pe scurt o intamplare.O prietena (ce lucreaza in sistemul privat) imi povestea ieri despre o amica angajata la AF-Bv ...cu ajutorul (am auzit cu totii cum se face: familia, banii, etc)...si care si-a carat in cativa ani toata familia in sistemul public, (adevarul este ca nu stiu cum si cine ne-a inoculat noua romanilor ideea ca inteligenta, talentul, sarguinta se mostenesc genettic???-de facem atatea osanale unor indivizi de doi lei doar pt ca sunt fiii, nepotii, fratii cuiva cu adevarat mare). Aceasta amica pana acum putin timp ii radea in nas prietenei mele (care are un salariu net de 1000ron) spunandu-i ca nu stie cum poate sta pe "asemenea" bani in privat..caci ea "castiga" una peste alta cu sporuri peste sporuri...4000 ron intr-o luna proasta!
Saptamana trecuta se intalnira si cu o falca in cer si un in pamant ii spune prieteni mele ca are 650 ron salariul net. Prietena mea avea mustrari de constiinta pentru ca in primul moment s-a bucurat de "necazul" amicei... Voi cum v-ati fi simtit?
Dar astazi cu se simt cei care lucreaza in privat, care de aproape 2 ani nu au vazut cresteri salariale, darmite prime, sporuri si alte bonusuri??! Si ar fi bine ca asta sa fie tot...insa majoritatea celor din privat au trait sub amenintarea continuua a zilei de maine. In primul an de criza economica majoritatea privatilor (motivat sau nu|) si-au tinut angajatii sub amenintari, tip "nu-ti convine, pleaca". Au inchis firme(suntem o piata libera si o democratie, insa cu o majora lipsa de moralitate in afaceri si nu numai), au concediat oamenii... tuturor acestor lucruri adaugandu-se si marirea contributiilor (amintiti-va de masura PSD de la inceputul anului 2009 cu marirea contributiilor la CAS.
Acum din nou, aceeasi poveste...ma gandesc serios sa le dau tot venitul
Da, stiu, oranjgutanii vor zice ca sunt postac PSD-ist, dar eu am pus doar o intrebare... Cine are creier intelege, restul sunt fericiti. Cum scrie in biblie, fericiti cei saraci cu duhul...
S-a mai intamplat ca bulgarii sa minta UE cand era vorba de masurile pe justitie inainte de aderare, acu de ce ar fi altfel?