ANAF vrea sa ramburseze in luna noiembrie TVA in valoare de 954,68 milioane lei

de DP     HotNews.ro
Duminică, 7 noiembrie 2010, 10:00 Economie | Finanţe & Bănci

Sorin Blejnar (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a realizat selecţia naţională a deconturilor cu opţiune de rambursare pentru care există decizie aprobată conform cu Instrucţiunile nr. 802.520/03.07.2009 privind rambursarea lunară a TVA, cu modificările şi completările ulterioare, acestea totalizând la 1 noiembrie o sumă de 954,68 milioane lei, anunta institutia intr-un comunicat.  “Rambursarea T.V.A. va continua în ritm accelerat, astfel încât până la sfârşitul acestui an să lichidăm soldul deconturilor cu termen de soluţionare depăşit. De la preluarea mandatului, am reuşit să diminuăm cu 63% valoarea rambursărilor restante”, explica Sorin Blejnar, preşedintele ANAF

În selecţia lunii noiembrie au fost cuprinse în ordinea vechimii toate deconturile de TVA, soluţionându-se prin restituire deconturile a căror vechime este de până la data de intai octombrie 2010.
Deconturile de TVA au fost organizate astfel:
1)    Deconturi cu compensare şi restituire care totalizează 771,8 mil. lei, din care se compensează suma de 70,5 mil. lei şi se restituie suma de 701,3 mil. lei;
2)    Deconturi cu compensare integrală în valoare de 178,8 mil. lei;
3)    Deconturi cu compensare parţială în valoare de 4,08 mil. lei, iar suma de 100,7 mil. lei se va restitui în perioada următoare.

În cazul compensărilor totale sau parţiale se soluţionează toate deconturile pentru care s-a emis decizia de rambursare, iar în cazul sumelor de restituit, care totalizează 701,3 mil. lei, plata efectivă a fost programată după cum urmează:
Tranşa I (8 noiembrie): respectiv 139,0 mil. lei;
Tranşa II (24 noiembrie): respectiv 211,6 mil. lei;
Tranşa III (29 noiembrie): respectiv 350,7 mil. lei;


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

857 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri