Moneda nationala s-a apreciat usor marti, cursul de referinta afisat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) fiind de 4,2862 lei pentru un euro, cu doar 0,08 bani mai mic decat cel din ziua anterioara. Dealerii de pe piata interbancara arata ca volumele tranzactionate pana la jumatatea sedintei sunt foarte reduse si exista o lipsa de interes pentru tranzactionare.

Leul a deschis sedinta de pe piata interbancara la un nivel de 4,2850-4,2880 lei pentru un euro si, potrivit unui dealer din piata, cursul "s-a invartit" in jurul acestui nivel pana la ora 13:00.

Dealerul citat a mai spus ca piata este apatica, volumele tranzactionate sunt foarte reduse si exista o lipsa de interes pentru tranzactionare. "Probabil ca investitorii asteapta un semnal care sa imprime o directie. Nici afara nu se intampla mare lucru si, probabil, este si asta o explicatie pentru evolutia leului", a mai declarat el.

Moneda nationala a castigat teren si in fata dolarului american, care a fost cotat la 3,0778 lei. Luni, cursul de referinta al BNR era de 3,0821 lei pentru un dolar.

Francul elvetian a continuat sa se intareasca, cursul urcand la 3,2056 lei pentru un franc, de la 3,1874 lei pentru un franc, cat era in ziua anterioara. De asemenea, si leul s-a depreciat si in raport cu yenul japonez, 100 de yeni fiind cotati la 3,8123 lei, cu 1,33 bani mai mult decat luni.