"In prezenta mea au fost doi clienti care au efectuat urmatoarele operatiuni: primul achitarea unei facturi de telefon iar cel de-al doilea client s-a prezentat pentru achitarea a trei facturi. Poate din cauza emotiilor, acestia nu au fost invitati sa ia loc pe scaun, nu li s-a prezentat un alt produs sau serviciu, dar la plecare li s-a urat o zi buna". Doar sublinierile imi apartin. Ortografia si restul apartin autorilor, scrie Dan Popa pe blogul sau.

"Din momentul intrarii mele in agentie, toata atentia angajatelor a fost asupra mea. Clientii nu erau intampinati de cat cu "ziceti", eu eram mai importanta, conversatia cu mine era pe primul loc, iar frustrarile curgeau cu un ritm infernal. Din pacate nu am putut remarca nici unul din conceptele predate la seminarii, desi clienti au fost unul dupa celalalt. Angajatele acestei agentii nu au un comportament adecvat cu clientii. O oarecare justificare mi-au dat-o, spunandu-mi ca au foarte multi clienti de proasta calitate.

"Mi s-a spus ca isi desfasoara activitatea pe teren 2 ore/zi, respectiv 2 zile/saptamana, timp in care cauta rau platnici, distribuie pliante, fac oferte pe produs potentialilor clienti. Le-am intrebat cam cate credite au reusit sa dea de la inceputul anului, si am primit un raspuns care nu este tocmai placut - 4 credite pentru PF, motivul fiind ca oamenii nu se mai incadreaza".

"Ce mi-a sarit in evidenta pe parcursul vizitei mele a fost o convorbire telefonica cu un client care se pare ca este rau platnic, caruia nu i s-a vorbit pe un ton potrivit. La sfarsitul convorbirii am intrebat despre ce a fost vorba si i-am facut o recomandare salariatului in cauza spunand ca ar fi recomandat sa nu ridicam tonul clientilor nostri sa incercam sa-i stimulam in astfel de situatii ca ei sa faca tot posibilul sa isi achite datoria, sa-i indrumam sa spunem mereu ceea ce putem face pentru ei in orice situatie s-ar afla".

"Aceasta salariata afiseza mereu atat fata de clientii interni cat si fata de cei externi o atitudine negativa, nu pentru ca ar avea ceva impotriva cuiva, ci pentru ca asa este ea. Am incercat pe cat posibil sa fac o recomandare in acest sens, amintindu-i despre lucruri pe care le-am discutat pe parcursul seminariilor".

"La consiliere PF angajatele sunt extrem de ocupate pe toata perioada zilei, in timpul vizitei mele erau prezenti doar 2 consilieri de vanzari PF, cel de-al treilea fiind in CO. Aveau in biroul de consiliere 2 clienti, din care unuia i se elibera o adeverinta cu situatia financiara necesara unui credite de refinantare facut la BRD. Ce nu mi-a placut este faptul ca acelui client nu i s-a facut nici o oferta prin care acel client sa poata sa ramana in continuare clientul nostru".

"Locatie vizitata de mine pentru a treia data, cu speranta ca o sa gasesc ordine si curatenie. Cu parere de rau paiejeni erau musafiri, pentru ca, nu si-a facut prezenta nici un client in timpul pe care l-am stat acolo. Colega coordonatoare a verificat soldul de casa si regimul special. Registrele lasa de dorit, m-am implicat sa o ajut si am cautat un contract de depozit; nu era si pace; ca vandute aparea cu unul in plus. In final am luat toate zilele cu documente sa verific cu asa zisa evidenta din registru nominal".

"Directoarea emana o atitudine superioara fata de clienti, dar mi-am dat seama ca impune respect in acest mod, iar cu mine in relationare este placuta, deschisa si zambitoare".

"Colegii de la agentie au intreprins nenumarate deplasari la sediile persoanelor juridice si fizice pentru prezentarea ofertelor bancii, dar dintre persoanele juridice contactate nici una nu a apelat la aceste servicii. Insa prin cunostinte a reusit sa dea anul acesta mai multe credite PJ, iar acum are in lucru inca un credit".

"Unul dintre clienti a retras o anumita suma din cont si s-a plans angajatei ca nu-i ajung banii din cont pentru a-si finaliza casa. Am discutat cu angajata despre aceasta oportunitate, iar dansa mi-a justificat ca clientul era angajat al Primariei si au carduri BRD pentru virarea salariilor si sigur nu mai vrea altul. ?????"

"In intervalul in care am fost prezenta a fost permanent coada la ghiseu (min 10-12 persoane, am numarat uneori chiar si peste 20). Casiera este rapida, insa uneori este chiar iritata in relatia cu clienti (desi stia ca sunt acolo)".