"Cheia corectiei bugetare nu poate fi taierea la nesfarsit a cheltuielilor, ci o mai buna colectare. Evaziunea e peste tot si cred ca nu am mai fost in situatia asta din 1990 incoace. Nu putem discuta despre reluarea creditarii cata vreme se aplica taieri de venituri. In prezent nu mai exista cerere, iar cererea nu poate fi repusa in functie cu taieri de cheltuieli si de salarii", a afirmat miercuri economistul sef al BRD-Societe Generale, Florian Libocor, in cadrul unui seminar organizat de Finmedia la sediul BNR.

As mai da un mesaj, a continuat Libocor, pentru cei care stiu la ce ma refer: a fi ieftin nu inseamna a fi competitiv, indiferent de produs si indiferent de resurse.

"Chiar daca iesim in 2011 din zona negativa, asta nu inseamna ca vom reveni la conditiile de dinaintea crizei. Nu cred ca trebuie sa privim cu bucurie faptul ca vom avea un echilibru extern, ci mai degraba faptul ca exporturile au inceput sa mearga. Frumoasele discutii despre bugetul multianual, o mai buna colectare, combaterea evaziunii, toate au ramas la nivel declarativ", a conchis economistul sef al celei de-a doua banci din piata.