Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat miercuri un curs de referinta de 4,2849 lei pentru un euro, cu 0,52 bani mai putin decat in ziua anterioara.

Moneda nationala a inchis sedinta de marti de pe piata interbancara la un curs de 4,2860 lei pentru un euro, cu aproximativ 0,90 bani mai apreciat. Analistii estimeaza ca moneda nationala ar putea ramane statica in sedinta de miercuri, desi evolutia burselor asiatice si europene si posibilele retrogradari ale ratingurilor unor tari europene nu favorizeaza activele cu un risc mai ridicat, precum leul.

"Pretul relativ neschimbat al actiunilor asiatice si a celor europene din aceasta dimineata alaturi de posibilele retrogradari ale unor tari europene anuntate ieri de agentiile de rating nu favorizeaza activele cu un risc mai ridicat precum leul. Totusi, pe fondul unor volume scazute caracteristice perioadei sarbatorilor, moneda nationala ar putea ramane statica astazi", noteaza analistii unei banci comerciale.

Pentru dolarul american, BNR a afisat un curs 3,2615 lei pentru un dolar, nivel cu doar 0,02 bani mai mic decat cel din sedinta de marti.

Francul elvetian a fost cotat la 3,4245 lei, dupa ce in ziua anterioara cursul a fost de 3,3955 lei/franc. Totodata, cursul stabilit de BNR pentru 100 de yeni japonezi a crescut cu 0,85 bani comparativ cu cotatia de marti, la 3,9058 lei.