Coalitia de guvernare va discuta "in urmatoarele doua saptamini" un pachet de masuri economice care ar putea include scaderea cotei unice de impozitare (aflata acum la 16%), scaderea contributiilor sociale si simplificarea fiscala, a spus joi Adriean Videanu, prim-vicepresedintele PDL, intr-un interviu pentru HotNews.ro.​

Adriean Videanu despre scaderea cotei uniceFoto: Hotnews

Videanu a spus ca Romania are nevoie de o politica guvernamentala curajoasa, care sa "incurajeze fluxurile de capital straine", si a vorbit despre o relaxare fiscala care sa produca "un soc" in economie.

"Vom discuta probabil in coalitie in urmatoarele doua saptamini un pachet de masuri care sa duca la cresterea increderii in economia nationala, la atragerea capitalului strain si la incurajarea capitalului autohton. Toate aceste trei obiective sint vizate. Relaxarea fiscala trebuie sa fie de natura socului", a spus Videanu, care a refuzat insa sa precizeze cu cit ar putea scade taxa unica daca acest proiect va intra in vigoare.

Videanu a mai spus ca daca acest pachet de masuri ar fi fost aplicat de la 1 ianuarie 2011, Romania ar fi inregistrat in acest an o crestere economica de peste 3 puncte procentuale. "Romania, dupa primul trimestru din 2011, poate spune ca iese din recesiune oficial. Criza sigur ca va mai avea efecte perverse, secundare, dar eu cred ca politica guvernamentala pentru o crestere economica trebuie abordata cu incredere si mai mult curaj".

Videanu a spus ca nu poate raspunde daca acest pachet de masuri trebuie anuntat de Emil Boc sau de un viitor premier sustinut de coalitia PDL - UDMR - UNPR - minoritati.

Vezi aici declaratiile complete ale lui Adriean Videanu: