VIDEO Adriean Videanu: Coalitia de guvernare discuta un pachet de politici fiscale ce ia in calcul scaderea taxei unice de 16% si scaderea contributiilor sociale
Videanu a spus ca Romania are nevoie de o politica guvernamentala curajoasa, care sa "incurajeze fluxurile de capital straine", si a vorbit despre o relaxare fiscala care sa produca "un soc" in economie.
"Vom discuta probabil in coalitie in urmatoarele doua saptamini un pachet de masuri care sa duca la cresterea increderii in economia nationala, la atragerea capitalului strain si la incurajarea capitalului autohton. Toate aceste trei obiective sint vizate. Relaxarea fiscala trebuie sa fie de natura socului", a spus Videanu, care a refuzat insa sa precizeze cu cit ar putea scade taxa unica daca acest proiect va intra in vigoare.
Videanu a mai spus ca daca acest pachet de masuri ar fi fost aplicat de la 1 ianuarie 2011, Romania ar fi inregistrat in acest an o crestere economica de peste 3 puncte procentuale. "Romania, dupa primul trimestru din 2011, poate spune ca iese din recesiune oficial. Criza sigur ca va mai avea efecte perverse, secundare, dar eu cred ca politica guvernamentala pentru o crestere economica trebuie abordata cu incredere si mai mult curaj".
Videanu a spus ca nu poate raspunde daca acest pachet de masuri trebuie anuntat de Emil Boc sau de un viitor premier sustinut de coalitia PDL - UDMR - UNPR - minoritati.
Vezi aici declaratiile complete ale lui Adriean Videanu:

Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
INTERVIU cu ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu: Prin trecut și „milionul de mesageri români din Germania, ne leagă de această țară și germani un extraordinar patrimoniu comun”
Kremlinul ripostează, după imensul succes online al anchetei lui Navalnîi despre "palatul lui Vladimir Putin" / Tinerii se mobilizează în special pe Tik Tok pentru protestele anunțate sâmbătă în întreaga Rusie
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
asteptam vesti
Cum nu-l credeti pe domnul Videanu ?
O sa ne fie bine, o sa avem si piine ca circ avem destul.Eu zic sa mai faceti o coalitie FSN sa ne mai prostiti o data. Noul FSN : PDL-PSD-PNL. In opozitie ar ramane vesnicul UDMR.
Il maziliti pe Basescu, iar in patru ani de guvernare a noului FSN, o sa-l alegem presedinte pe ATTILA.
Vezi si strategia facuta cu omul de casa Pogea cu impozitul minim care a omorat peste 300000 de firme (institutul national de statistica).
Optimismul meu e moderat iar in cazul lui Videanu e scepticism !
Tocmai citeam zilele trecute, ca PSD si PNL au un proiect pt Codul muncii care contine in mare parte aceleasi modificari ca din proiectul asumat de guvern. Si atunci, de ce au mai depus motiunea? Doar din ratiuni de "gica contra"? Caci cam asta se pare ca face opozitia de vreo 2 ani...
Interesant c-ar scadea impozitul (adica ajuta firmele) dar TVA-ul nu-l reduc inapoi la 19%.
ai idee ca stie de ce are nevoie economia? crezi ca site ce-i aia o economie? :)
l-a luat pe nu in brate si orice articol in care pdl-ul spune ca adopta, sau vrea sa ia o masura, el spune nu.
intreaba-l daca felix si-a turnat familia sa vezi ce-ti raspunde :)
Intai faceti si apoi sa veniti sa va laudati!
Videanule rusinea in care ai bagat Romania impreuna cu cei din gasca ta nu se spala cu masurile pe care le vei propune peste 2 saptamani.RUSINE........
pana acum a reglat veniturile cu cheltuielile facute de tariceanu.
pana acum nu se putea lua o astfel de hotarare ca intram in picaj liber. dar voi habar nu aveti de economie. voi aveti rolul de carcotasi care habar nu au despre ce vorbeste.
calculeaza 5,7% deficitul de la sfarsitul lui 2008 la un pib de 140 miliarde de euro. aia au fost imprumutati de tariceanu pe termen scurt pe care boc i-a platit in 2009 si-n 2010. habar nu aveti ce-a facut slabiceanu. habar nu aveti ca-l are pe felix si vantu care-l acopera.
problema ta nu este ca au luat-o tarziu, ci ca au luat-o pdl-istii. cu felix turnator cu acte v-ati pupat pe bot de suspendari si schimbari de guvern. sunteti VARZA. PDL-ul acum intoarce foaia. pana-n 2012 sunteti la pamant.
asta este de fapt problema voastra.
l-am vazut zilele trecute pe ponta cum incerca sa arunce o pastila ca base a incalcat constitutia ca s-a dus la reuniuna celor de la PPE? a scos presedentia un comunicat si si-a inghitit limba.
nu stie de ce sa se mai lege. este in chingi. stie ca a ajuns presedintele unui partid falimentar.
vorbim in toamna cam cine mai e ponta si crin :)
v-a ciuruit base. de 6 ani va joaca cum vrea el. usor usor va inghititi limba :)
asa-mi place ca dispare acest partid :)
Lipsa unei comunicari agresive din partera guvernului pentru a scoate la lumina adevarul
a fost o lipsa majora care a dus la deruta populatiei.
POATE ACUM CU OCAZIA IESIRII ROMANIEI DIN INDELUNGATA RECESIUNE PDL-UL SI ALIANTA AR TREBUI SA NE PREZINTE CU CIFRE,CU SUBIECT SI PREDICAT ADEVARATA
SITUATIE ECONOMICA A TARII DE LA PRELUAREA GUVERNARII IN IAN 2009
imprumutul de la fni trebuia sa arate investitorilor ca avem colac de salvare. era mai mult psihologic pt economie. practic nu aveam nevoie decat de vreo 5.
dar cum tot spun, nu va informati fratilor. absolut deloc
aduceti-va aminte cum a crescut euro in perioada de "crestere" economica in timpul lui tariceanu si cum s-a stabilizat, chiar a scazut euro in tipul crizei economice cu guvernul lui boc. sunt cifre.
sa nu mai vorbim de deficit bugetar mai mic. deficit comercial mult mai mic. record de exporturi.. etc.
asta se cheama reforma. dar voi stiti ca 20 e mai mare decat 7 si gata... si cu voi a castigat iliescu 20 de ani si tot cu voi o sa vina nebunul de ponnta la putere. ca nu ganditi...
suntem unii care le stim si sunt ...restul care stau lipiti de telecomanda...sa vada ce se intampla
ce li se serveste, aia recita, in rest...praf; gandire, mentalitate, informare, ... varzaaaaa
trancaneala, trancaneala...trancaneala..si le place la greu, merge unsa trancaneala asta pe stomacu' gol !
Ce dracu' mă, PDL-iştii vorbesc de criză de parcă ar fi fost în opoziţie...
A, si s-au mai ocupat s-o faca pe EBA europarlamentar....
A. si la pamant suntem toti, ca noi platim imprumuturile facute in numele nostru fie de tariceni, fie de scarbele portocalii...Ca nu cred sa fi platit Videanu din banutii cu greu adunati de el in ani de munca...
in acele momente orice ban este bine tinut. nu-ti permiti relaxari fiscale in prag de colaps.
masurile se iau in momentul in care economia se relaxeaza.
este adevarat, nu trebuie sa fi mare economist sa stii asta, trebuie doar sa te informezi.
vezi ce masuri de relansare economica a luat portugalia, irlanda, spania sau grecia care erau in situatia noastra. nu au miscat in front. singurul lucru care l-au facut a fost taierea de cheltuieli.
stiu ca e usor sa cauti nod in papura dar incercati sa ganditi inainte sa acuzati.
mediocru este sa gandesti ca tine, nu cum a procedat guvernul. nu spun ca se putea si mai bine, dar in niciun caz nu poti sa-l acuzi ca nu au dat relaxari fiscale in perioada in care Romania esra in pragul incapacitatii de plata.
In interviul on-line de azi de pe HotNews, raspunzand primei intrebari referitoare la alegerile din 2012 , Dl Videanu a facut afirmatia de mai sus! Adica, zice Dumnealui ca la alegerile din 2012 PDL va surprinde alegatorii cu ADEVARUL ! Sa intelegem, asa cum eu am afirmat mereu, ca pana acum PDL a mintit si asta e surpriza, adica noutatea cu care isi va surprinde PDL alegatorii?! Ma indoiesc ca vor avea vreun succes cu o astfel de abordare, mai ales ca de-acum si de-or spune numai adevarul si numai adevarul(fara nici o minciunica macar, desi sincer nu-i cred in stare la cat au mintit pana acum!) nu cred ca-i mai crede cineva! PDL a pierdut increderea romanilor, ca toate partidele si ca mai toate institutiile statului roman. Daca ceva caracterizeaza azi statul roman in afara de marasmul economic in care se scalda aceasta este lipsa de credibilitate generalizata. Greu sa mai astepti sa construiesti ceva cu un popor care si-a pierdut increderea.
acum muta conflictele in alta parte.. Blejnar vamesi...avocati...irinel columbeanu...oana zavoranu si pepe....
acum cica analizeaza posibilitati....Isi bat joc de popor de altceva nu sint in stare...sper sa-si plateasca cindva faradelegiile
Este o nota proasta pentru cei care le mai scot de la naftalina.
Ca sa ne dea o speranta fundamentata, politicienii (recte domnul Videanu) trebue sa excluda faza de promisiuni din arsenalul lor politic si sa apara in public cu o afirmatie de felulul : "am convenit in coalitia de guvernamant ca, pana la 30 Mai, sa supunem aprobarii parlamentului o lege care sa reduca taxa unica de 16% si contributiile sociale'.
Asupra acestei decizii a guvernului trebue sa fie informat, de la inceput, parlamentul si presedintele tarii, cu care sa se convina, tot de la inceput, si programul de discutare si aprobare a legii in parlament, precum si termenul de promulgare de catre presedinte.
Tara se afla intr-o situatie grava, indusa de lalaiala politicienilor, de discutii 'probabile'.
Inca o problema 'arzatoare' : Este de neinteles cum guvernul nu poate mobiliza cateva mii de oameni harnici, buni profesionisti care sa intocmeasca ei documentatiile necesare absorbtiei banilor de la UE. Nu este suficient sa se foloseasca 'profesori' care sa ii invete (sa le tina lectii) pe cei ce vor sa deschida afaceri dar nu se pot descurca in paienjenisul birocratiei noastre si a UE. Trebue ca 'profesorii' sa alcatuiasca ei documentatiile, cot-la-cot cu beneficiarii fondurilor.
Tara trebue sa faca"sacrificiul" de a-i plati excelent pe cei cateva mii de 'profesori' (cateva mii de euro pe luna). Suma totala 'in joc' (peste treizecidemiliarde de euro), care conditioneaza decisiv dezvoltarea tarii, justifica acest 'sacrificiu'. O asemenea decizie ar trebui sa fie luata de guvern in max. zece zile. Daca nu este capabil sa ia o asemenea decizie ferma, domnul Boc nu va ramane ca 'un nume in istoria tarii'.
In situatii extreme se fac cunoscuti marii conducatori, prin deciziile lor ferme, taioase.
Imi doresc ca acest text sa nu fie considerat nici 'partizan' nici 'potrivnic'. Este opinia mea, a unuia dintre cei optsprezecemilioane de romani cu drept de vot (nu 22 de milioane, cum spun politicienii demagogi, cei care se vor cat mai reprezentativi).
De aceasta data, in prim-plan ne-a aparut domnul Videanu. El nu este omul denumit Videanu dar este 'omul-politician', oricare dintre ei, de dupa '89.
Toti si-au aratat masura puterii, a vointei, a profesionalismului lor si a rezultat ce a rezultat : 'o tara retardata, din vointa, din neputinta, din interesul lor exclusiv pentru ei, orb, indiferent la destinul tarii.
Asa ca, dragi comentatori, sa nu ne impartim in 'pro si contra Basescu', sa nu le facem astfel jocul politicienilor care ne vor ocupati (uzati) in injurii reciproce, ca sa isi vada linistiti de interesele lor (fiecare strict de ale lui).
Este uluitor, incredibil ca oferta de personalitati care ni se prezinta, de catre partide, la alegeri, este atat de mizerabla, ca avem de ales doar dintre niste nevolnici, dintre niste hulpavi. Este uluitor ca, dintre cei 18 milioane de votanti-potential, nu ies in fata oameni de valoare, care sa ia in maini ferme, mestesugite, soarta tarii. Sa fie oare acesta nivelul absolul general al acestui popor?
Inainte de '89, se mai gasea cate unu, doi dizidenti impotriva unui regim totalitar, necrutator. Acum nu iese la iveala niciun 'dizident' care sa ii mature pe cei ce au insfacat tara. N-au curaj? Suntem toti niste neputinciosi, condamnati definitiv sa ramanem in coada Europei? Suntem permanent in situatia sa apelam la cate un Carol I, salvatorul, constructorul?
Avem senzatia ca suntem impinsi, de catre politicieni, in 'rolul' unui rom care cauta ceva de mancare prin gunoaie (cauta cel mai mic rau dintr-o mare de gunoaie).
Obtinerea imediata a fondurilor UE este vitala pentru tara. Aceste fonduri sun t'motorul datator de viata'', care va urni tara din inapoiere, va dezvolta agricultura si turismul, va construi infrastructura, scolile, spitalele, etc.
Problema obtinerii acestor fonduri este mult mai importanta, , mai stringenta, in acest moment, decat probleme ca legea educatiei, a salarizarii, a pensiilor, decat codul muncii care, grele si ele dar mai de nasul nostru, mai abordabile. de catre noi. Le-am putea amana vreo cateva luni, pana ne intra banii de la UE. Sa nu ne mai consumam energia certandu-ne pe ele (este cearta aceasta doar un subterfugiu care ar acoperi incapacitatea de a rezolva marile probleme, dependente de obtinerea fondurilor UE?)
Daca domnul Boc nu poate sau nu vrea (nu pot sa cred asta !) sa formeze imediat formatia de 'profesori extractactori ai fondurilor UE', trebue sa recunoadca fatis, sa lase liber postul de Prim Ministru pentru un om cu adevarat puternic, pregatit (dovedit prin activitati anterioare de profil) pentru a ne scoate din mocirla.
Domnul Boc a facut si multe lucruri bune pentru tara, l-am certat mai toti, pe drept sau pe nedrept. Problema extragerii urgente a fondurilor UE categoric il depaseste. Regretam. Ii vom pastra o amintire, una-peste-alta, pozitiva.
Parafrazandu-l pe rabin, domnul Boc a ajuns in faza (finala) sa ne spuna : 'eu as mai avea sfaturi dar nu mai aveti voi gaste'.
fara numar, fara numar.... promisiuni, "o sa facem...", bla bla bla....
Relaxare fiscala in Romania, hahahahha, nu exista oameni capabili de asa ceva.
a) In prima faza s-a colectat maxim ce se putea ca lichiditati: impozitul forfetar
b) in a doua fazaa au fost supraestimate contractele de stat din fondurie europene, singurele care au bani multi si nu-i controleaza nimeni (kestia aia ca "europenii stiu sa controleze" starneste rasete oricui stie despre ce e vorba... Vezi frunzulita lui Udrea si altel...
c) in a atreia faza, au fost taiate drepturilor tutror celor care nu se pot plange -pensionari, funcioanri etc. pentru a face rost de lichiditati pentru contractele de stat supraestimate
d) a patra faza -asta cu reducerile fiscale- are drept scop capitalizarea masiva a firmelor satelit, pentru a avea de unde sa cotizeze la alegeri. Se face acum, petnru ca banii trebuie sa ajunga in 2011 la firme
pentru a putea fi scosi simplu in 2012 (ratiuni contabile la mijloc).
Ce "analiza poltica"... E vorba de bani pentru partid... si nimic altceva. Absolut nimic altceva.
corputie si probleme de-astea sunt si in alte State, chiar avansate. Diferetna e ca la ei guvernul este SI corupt, adica pe langa ce face el ca guvernare, mai fura si cate ceva, pe cand la noi Guvernul face NUMAI acele acte pentru el, nici macar nu e vorba de corputie si de capturarea fortei statului in folosul exclusiv al unor grupuri private. Folosul EXCLUSIV!!!.