Ungaria intentioneaza sa limiteze din mai 2011 ratele la creditele in franci elvetieni la un curs fix
Diferenţa faţă de actualul curs de schimb ar urma să apară într-un cont în forinţi pe cinci ani garantat de guvern. Rogan nu a precizat care ar fi nivelul la care va fi fixat francul elveţian, dar a adăugat că va fi vorba de un curs inferior celui actual, cel mai probabil sub pragul de 200 de forinţi pentru un franc.
În perioada de boom economic, la fel ca si in Romania, maghiarii au luat credite in monede exotice in valoare de mii de miliarde de lei. Pe atunci, cursul de schimb era de 160 de forinţi pentru un franc, dar în prezent un franc a ajuns la peste 200 de forinţi şi multe gospodării au probleme cu rambursarea imprumuturilor bancare.
“Astăzi, când facem pasi activi pentru protecţia debitorilor în valută, trebuie să avem grijă în principal de aceia care nu mai pot să-şi plătească datoriile”, a declarat parlamentarul Fidesz, Antal Rogan pentru postul de televiziune TV2, precizând că aceştia reprezintă o minoritate. Antal Rogan a adăugat că ar fi o greşeală dacă guvernul nu ar pune la punct şi o soluţie pentru a-i ajuta pe majoritatea celor care continuă să-şi ramburseze creditele. În opinia lui, o soluţie ar putea consta în fixarea ratelor lunare la un curs de sub 200 de forinţi pentru un franc.
Rogan a adăugat totuşi că ar fi "o greşeală foarte mare" daca guvernul nu va gasi o modalitate de a ajuta ca gospodăriile sa nu poata achita la timp imprumuturile. "Oamenii ar începe rambursarea împrumuturilor lor la o rată de schimb mai mic decât în prezent, dar diferenţa ar materializa într-un cont pe termen de, să zicem, 5 ani", a spus Rogan.

Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
INTERVIU cu ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu: Prin trecut și „milionul de mesageri români din Germania, ne leagă de această țară și germani un extraordinar patrimoniu comun”
Kremlinul ripostează, după imensul succes online al anchetei lui Navalnîi despre "palatul lui Vladimir Putin" / Tinerii se mobilizează în special pe Tik Tok pentru protestele anunțate sâmbătă în întreaga Rusie
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
Socialism in cea mai pura forma.