Delegatia FMI si Guvernul nu au ajuns inca la o intelegere privind societatile de stat care urmeaza sa fie privatizate sau restructurate, dar nici asupra momentului si nivelului de reducere a contributiilor de asigurari sociale, au declarat pentru Mediafax surse apropiate discutiilor.

"Negocierile s-au blocat si de aceea nu s-a finalizat nici scrisoarea de intentie, care trebuia formulata astazi (vineri - n.r.). Guvernul nu vrea sa privatizeze aproape nimic din ce a cerut FMI. Autoritatile vor si ca decizia privind reducerea CAS sa fie adoptata mai repede, pe fondul incasarilor bune din primul trimestru, desi initial se vorbise ca masura sa fie anuntata dupa mijlocul anului. Din aceste motive s-a amanat si intalnirea cu presedintele Basescu", au declarat sursele citate.

Prin scrisoarea de intentie precedenta, autoritatile romane s-au angajat sa elaboreze pana la finele lunii aprilie lista cu societatile de stat care vor fi privatizate, reorganizate sau lichidate.

Ulterior, insa, premierul Emil Boc a anuntat ca aceasta lista va fi intocmita pana la sfarsitul lunii iunie.

"Reorganizarea companiilor de stat se va face prin restructurarea unor companii de stat, vanzarea unor pachete minimale de actiuni ale unor companii de stat Transgaz, Transelectrica si Romgaz, acolo unde procedeele au inceput deja", a spus Boc.

Surse apropiate negocierilor au declarat vineri dimineata ca intalnirea dintre presedintele Traian Basescu si delegatia FMI, programata initial pentru vineri, la ora 15:00, a fost amanata pentru sambata, cand concluziile evaluarii vor fi aproape definitivate, informatie transmisa ulterior chiar de Presedintie