“Imi pare rau, dar solicitarea adresata d-lui Ponta nu are nimic politic. Un prejudiciu cat de mic, chiar si de un leu, nu putem sa il lasam ne-recuperat. Este o simpla coincidenta ca ieri dl. Ponta a fost la discutii la Cotroceni, iar astazi au aparut informatiile privind chemarea domniei sale la ANAF, a declarat pentru HotNews.ro presedintele Agentiei, Sorin Blejnar.

Sorin BlejnarFoto: AGERPRES

Intrebat daca prejudicial estimat nu este prea mic pentru a justifica arondarea inspectorilor in acest control atata timp cat evaziunea fiscala consistenta se petrece in alte zone din economie, Blajnar a raspuns: “Vad ca nu aveti o atitudine pozitiva. Va reamintesc ca i-am trimis o invitatie d-lui Ponta in 24.05.2011 si in 06.06.2011, inclusiv la locul de munca al domniei sale, la Camera Deputatilor”, a mai precizat Blejnar. La intrebarea reporterului HotNews daca a verificat si plata TVA a Elenei Udrea in cazul blocului pe care il detinea ministrul Turismului, Blejnar a raspuns sec: “Cand vor fi de verificat aceste aspecte, le vom verifica”.

Citeste aici episoade anterioare ale aceluiasi scandal

Conflictul actual dintre presedintele Blejnar si Victor Ponta este doar un nou episod din serialul acuzatiilor reciproce. Presedintele PSD a afirmat in mai multe randuri ca Elena Udrea este "regina" vamilor si ca Sorin Blejnar este "cel la care se strang banii de la vama, de la rambursarile de TVA, de la evaziunea pe produse petroliere, de la alimente si flori". La randul lui, Blejnar l-a acuzat pe Victor Ponta ca ar fi primit sponsorizari nedeclarate.

Scandalul actual vine ca urmare a unor controale efectuate la CE Turceni la care sunt verificate contractele de asistenţă juridică în vederea constituirii Companiei Naţionale Energetice incheiate cu Casa de Avocatură “Şova şi Asociaţii”. În cadrul acestei firme, activa, pe lângă alţi avocaţi, Dan Şova, acum senator şi Victor Ponta.

Reamintim ca invitarea lui Ponta la ANAF vine la nici 24 de ore dupa ce presedintele Traian Basescu a avut un schimb de replici cu Ponta pe acelasi subiect. "Am o rugaminte. Incerc sa nu fiu ironic si sa va intreb de banii de pe la Midia sau Rovinari", a spus Basescu, Ponta raspunzand ca poate sa-l intrebe orice. "Pot sa raspund la toate intrebarile", a adaugat presedintele PSD.