Secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Bogdan Dragoi, sustine ca Romania are suficienti bani pentru a rambursa in luna iulie 2,45 de miliarde de euro din datoria publica. "Avem bani si rambursam fara niciun fel de problema", a precizat Dragoi. Acesta a admis ca Romania are un cost de risc mai ridicat pentru imprumuturile externe in urma crizei din Grecia, insa acest lucru a fost constatat si in alte state.

"In toate tarile a crescut, Bulgaria, Ungaria, Croatia. Este un risc care se refera la toate statele membre. Pretul a crescut, dar conteaza si cand te imprumuti. Noi cautam momentele de oportunitate in piata", a spus Dragoi. Acesta sustine ca pentru emisiunea de obligatiuni de stat din iunie prin care statul roman a atras 1,5 miliarde de euro s-a obtinut cea mai mica dobanda de la inceputul anului.

Dragoi a mai spus ca in viitor aceste emisiuni de obligatiuni ar putea fi extinse si pe pietele americane pentru a se obtine o flexibilitate mai mare.

Secretarul de stat a mai afirmat ca ca datoria publica a Romaniei este acceptabila la nivelul actual si de aceea nu se poate face o comparatie cu situatia din Grecia. In Romania, datoria publica este de aproximativ 30% din PIB, iar in Grecia de 150%.