Premierul Emil Boc a afirmat in cadrul sedintei de miercuri ca a primit informatii potrivit carora mai multe primarii au conturile blocate din cauza unor sentinte judecatoresti. Boc a cerut ministrului Administratiei si Internelor, Traian Igas, si ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, sa faca un inventar al acestor primarii in vederea sprijinirii acestora.

"Am primit foarte multe informatii din teritoriu cu privire la situatia unor primarii care au conturile blocate datorita unor sentinte judecatoresti. V-as solicita, domnule ministru Igas, sa faceti un inventar, impreuna cu ministrul Finantelor, domnul Ialomitianu, al acelor primarii care se afla astazi cu conturile blocate din motive juridice, adica executare silita pe baza de sentinta, pentru a putea gasi o solutie sa asiguram functionarea zilnica a acestora. Sa avem aceasta situatie pentru a putea interveni in sprijinirea acestor administratii locale", a spus Boc.

Nu ar fi primul sprijin pe care Guvernul il va acorda primariilor cu probleme. Recent au fost alocati 124,2 milioane de lei din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului pentru plata unor arierate acumulate de catre autoritatile locale.