Economia SUA este "rezistenta", a declarat, vineri vicepresedintele chinez Xi Jinping, la o intalnire cu oamenii de afaceri chinezi si americani, la care a participat si omologul sau, Joe Biden, aflat in vizita la Beijing, potrivit AFP.

Xi Jinping, probabil viitorul presedinte chinez a adaugat ca "Statele Unite si China nu ar trebui sa politizeze aspectele comerciale".

Stabilitatea economica globala depinde de calitatea relatiilor dintre China si SUA, a spus cu o zi inainte vicepresedintele Statelor Unite, aflat la Beijing pentru a raspunde criticilor lansate de Beijing impotriva politicii fiscale de la Washington.

China a denuntat, in special, ''dependenta de datorie'' a SUA si i-a cerut, fara menajamente, Washingtonului sa inceteze sa traiasca dincolo de mijloacele sale.

Beijingul, care detine obligatiuni de stat americane in valoare de 1,160 mii de miliarde de dolari , "are acum toate drepturile de a solicita Statelor Unite sa atace problema structurala a datoriilor", potrivit agentiei oficiale China Noua.