Cei care sunt in cautarea de joburi in Bucuresti pot participa la editia din aceasta toamna Angajatori de TOP ce se va desfasura saptamana viitoare, joi si vineri, pe 22-23 octombrie, la Sala Palatului. La eveniment vor fi prezente 100 de companii, care au deschise peste 4000 de oportunitati de cariera. Statisticile arata ca majoritatea companiilor ofera remuneratii financiare in intervalul 700–1000 € pentru pozitiile middle-level, pachete de relocare, precum si beneficii neconventionale. La capitolul beneficii non-salariale, companiile arata ca isi apreciaza angajatii si pun mare accent pe loialitatea lor prin oferirea de zile libere sau existenta unui program flexibil ori a unor zile cu program redus. Fie ca vorbim despre un mini-concediu oferit cu ocazia aniversarii zilei de nastere sau aniversarii vechimii in companie, posibilitatile de recreere sunt aproape nenumarate in unele companii.

Angajatori de TOP 2015Foto: Hipo.ro

Care sunt beneficiile neobisnuite oferite de companiile prezente la targul de cariera Angajatori de TOP? In plus fata de beneficiile mentionate mai sus, exista angajatori care se axeaza pe alte metode prin care sa mentina candidatii satisfacuti si motivati la job. Fie ca este vorba de calatorii, experiente unice (zbor cu parasuta etc.) masaj la birou, existenta unui Hall of Fame pentru angajati, precum si produse personalizate sau carduri de reduceri, numeroase companii pun la dispozitia angajatilor sai alte astfel de beneficii care sa ii ajute pe acestia sa se dezvolte armonios la locul de munca.

Care sunt salariile oferite de companii? Estimarile companiilor in privinta salariilor variaza in functie de nivelul de experienta, iar aceste valori pot fi puternic influentate de specializarea candidatului, rezultatele obtinute anterior, experienta relevanta pe o pozitie anterioara, etc. Oportunitatile de cariera prezentate de companii depasesc salariile medii din Romania si sunt deschise pentru orice nivel de cariera, atat pentru persoane senior-level cat si pentru cele entry-level. In urma informatiilor primite din partea companiilor, a reiesit ca pentru pozitiile entry-level angajatorii ofera o remuneratie cuprinsa in intervalul 300-400 €, iar pentru cele middle-level intre 700–1000 €. Pentru pozitiile dedicate candidatilor senior-level remuneratia este cuprinsa intre 700-1500 €, iar in anumite cazuri, salariile pot depasi nivelul de 1500 €.

Noutatea editiei din aceasta toamna, consta in posibilitatea candidatilor de a participa la interviuri cu o parte dintre reprezentantii companiilor in cele doua zile, pe 22-23 octombrie. Acest lucru va fi posibil intr-un spatiu special amenajat in cadrul evenimentului de cariera Angajatori de TOP. De exemplu, daca un candidat este interesat de o pozitie oferita de companiile prezente, iar compania respectiva apreciaza ca este un candidat potrivit, candidatul va fi invitat la o discutie in cadrul unui interviu. In urma acestui interviu, el poate fi mai aproape de a obtine jobul dorit.

Cei care isi doresc sa se dezvolte personal si profesional pot participa la peste 30 de workshop-uri si conferinte care vor avea loc la editia de joi si vineri la Sala Palatului. In cadrul acestor workshop-uri si conferinte candidatii pot afla sfaturile specialistilor in recrutare, ultimele noutati si cele mai inovatoare proiecte din domeniul IT, precum si ultimele tehnologii utilizate si cum functioneaza acestea, dar si beneficiile, provocarile intalnite si metodologiile de lucru pe care le folosesc companiile. O parte dintre angajatorii care vor sustine astfel de sesiuni sunt: Accenture, Mc Donald’s Romania, BCR, Telus International Europe, DB Schenker SSC, Genpact, Telekom Romania, Hewlett-Packard, REWE Romania, CHEP.COM, Oracle, Libra Internet Bank, Computer Generated Solutions Romania, Vodafone, Societe Generale European Business Services, Automatic Data Processing (ADP) Romania, IBM, InCrys, Oracle, Ericsson Telecommunications Romania, Stefanini Romania, Dell, 1&1 Internet Development etc.

Accesul in cadrul Angajatori de TOP Bucuresti este gratuit si va fi permis joi, 22 octombrie, in intervalul 10.00-17.00, iar vineri, 23 octombrie, in intervalul 10.00-19.00, la Sala Palatului. Detalii despre eveniment, companiile participante si programul workshop-urilor pot fi accesate pe www.hipo.ro