​Este clar ca tot mai multe obiecte relativ banale din jurul nostru ajung sa se conecteze la internet, iar datele culese de ele pot sa ne fie utile. La targul de tehnologie IFA Berlin, olandezii de la Philips au prezentat o periuta conectata care face o harta vizuala 3D a gurii si iti permite sa trimiti online datele catre dentist. Periuta electrica s-a lansat in SUA si acum in Germania, urmand ca in urmatoarele luni sa fie lansata in Europa, pretul nefiind insa mic: aproximativ 200 euro.

Periuta Sonicare FlexCare PlatinumFoto: Philips

Cei de la Philips au pornit de la premisa ca foarte multa lume nu isi periaza corespunzator dintii si au lansat prima periuta pentru adulti care se poate conecta la Bluetooth printr-o aplicatie speciala. Dispune de senzori care-i permit periutei sa ofere feedback în timp real și analiză după periaj transpusă printr-o hartă vizuală 3D a gurii, menită să îmbunătățească tehnica de periere.

Prin intermediul platformei Philips HealthSuit, aplicația permite împărtășirea datelor cu cabinete medicale, pentru ca stomatologii să marcheze zonele care necesită o atenție deosebită. Utilizatorii pot opta sa trimita catre dentist un PDF cu analiza periajului creata in aplicatie, pentru a primi sfaturi de la doctor.

Periuta are trei niveluri de intensitate, dispune de senzor de presiune care te avertizeaza cand apesi prea tare si iti face o harta 3D a locurilor din gura unde ai periat, indicandu-ti unde trebuie sa mai insisti.

Autonomia bateriei este de peste doua saptamani.

Aspectul mai putin pozitiv tine de pret: aproape 200 euro in Europa. Periuta Sonicare FlexCare Platinum s-a lansat in Germania si in urmatoarele luni urmeaza alte piete.