​Apple a prezentat iPhone XS, o versiune mai puternică a vârfului de gamă, dar și XS Max, telefonul cel mai mare și mai scump lansat vreodată de compania din Cupertino. Prețurile pornesc de la 999 dolari pentru XS și de la 1.099 dolari pentru XS Max. Apple a prezentat și cea de-a patra generație a ceasului Watch care acum are un ecran cu 32% mai mare și poate fi folosit și pentru electrocardiograme. Apple a prezentat și iPhone XR, cu ecran de 6,1 inci LCD, cu carcasă din sticlă și aluminiu și prețuri de la 749 dolari.

Specificatiile iPhone XS si XS MaxFoto: Captura YouTube

În noile iPhone-uri se găsește cel mai performant procesor al Apple de până acum, A12 Bionic, primul din industrie pe tehnologia de 7 nanometri. iPhone Xs are ecran de 5,8 inci, iar XS Max, de 6,5 inci, ambele sunt OLED Retina Display. Versiunile de top au 512 GB stocare.

Bateria lui XS are o autonomie mai mare cu 30 de minute decât la iPhoneX, în timp ce XS Max are cea mai mare baterie pusă vreodată de Apple pe un smartphone, iar autonomia zilnică promisă este cu 90 de minute mai mare decât la iPhone X.

Apple a prezentat și iPhone XR, cu ecran de 6,1 inci LCD, cu carcasă din sticlă și aluminiu. Nu are buton de Home. Promisiunea este că autonomia bateriei este cu 90 de minute peste cea de la iPhone 8 Plus. iPhone XS costă de la 999 dolari în SUA, XS Max de la 1.099 dolari, iar XR, de la 749 dolari. Sunt disponibile pentru precomandă de vineri, în câteva piețe mari din 17 septembrie și în mai multe piețe, din 28 septembrie.

Apple a prezentat și noua generație a ceasului inteligent - Watch 4 - care acum are ecran cu 30% mai mare și, datorită unor electrozi și senozri de pe spate permite utilizatorilor să efectueze electrocardiograme. Compania spune că ceasul poate detecta bătăi neregulate ale inimii și poate deduce când cineva cade din cauza unei crize și este automat inițiat un apel la numerele de urgență.

Acum un an era lansat iPhoneX care costa de la 999 dolari în SUA și de la 1.000 de euro în Europa, iar zvonurile sunt că Apple va ridica ștacheta, iar iPhone ”XS Plus” sau ”XS Max” va avea ecran de 6,5 inci și va costa peste 1.000 de dolari în SUA. Este de așteptat să fie lansată și o versiune nouă și mai puternică a lui iPhoneX, probabil numită XS, dar se zvonește că va exista și o versiune mai ieftină de iPhone, cu ecran de 6,1 inci.

Cu iPhone, Apple realizează peste 60% din cifra sa de afaceri și vinde cam 220 de milioane de unități pe an, totalul din 2007 și până acum depășind 1,3 miliarde unități. Dacă în lume cota de piață iOs pe piața smartphone-urilor este de 15%, în SUA este de 40%..

Tim Cook a spus că Apple a vândut două miliarde de aparate cu iOs.