Facebook a anunțat că lansează două ecrane inteligente de 10, respectiv 15 inci, cu care utilizatorii să inițieze chat video. Sunt practic un fel de boxe inteligente stil Amazon Alexa sau Google Home, dar au și ecran. Prețurile în SUA sunt de 199, respectiv 349 dolari și terminalele vor fi disponibile din noiembrie, fiind numite Portal și Portal+. Cu siguranță că va fi pusă în discuție și confidențialitatea comunicațiilor utilizatorilor, dat fiind că vorbim de video.

HotNews.roFoto: Hotnews

Andrew Bosworth, vicepreședinte divizia Consumer de la Facebook, spune că lansarea reprezintă o schimbare pentru Facebook și că tot mai multă lume poartă convorbiri video, dar mijloacele actuale sunt destul de limitate, iar Facebook trebuie să-și construiască propriile aparate.

Userii pot să-și sune prietenii cu aceste ecrane ”smart” prin comanda Hay Portal care va dispune de un sistem închis de aplicații cu titluri precum Spotify sau Facebook Watch. Compania spune că, datorită inteligenței artificiale, camera face automat zoom in sau zoom out, în funcție de persoanele care intră sau ies din cadru.

Portal oferă și acces la asistentul Alexa al Amazon, iar userii pot întreba despre rezultate sportive, pot să controleze alte terminale smart sau să comande mâncare online.

Versiunea Portal cu ecran de 10 inci costă 199 dolari SUA, iar Portal +, de 15 inci, este 349 dolari. Rezoluția ecranului este de 1280 x 800 pixeli la versiunea de 10 inci și de 1920 x 1080 pixeli la versiunea mai mare.

La capitolul securitate, camera video poate fi acoperită fizic, dar și dezactivată de la un buton. Apelurile sunt criptate și doar comenzile vocale cu "Portal" sau "Alexa" sunt stocate pe servere, dar clienții le pot accesa și șterge, dacă doresc.