​La târgul CES Las Vegas presa internațională a scris pe larg despre telefonul pliabil lansat de compania Royole, model care costă de la 1.300 de dolari. The Verge îl descrie ca fiind ”fermecător de groaznic”, iar Engadget scrie că telefonul pare nefinisat, însă și că îți vine să-l pliezi și să-l desfaci la nesfârșit, fiindcă este ceva cu totul special ca idee.

Telefonul pliabil RoyoleFoto: The Verge

În ultimii cinci ani au apărut de mai multe ori informații despre smartphone-uri care se pot plia și cel mai adesea a fost menționat numele Samsung. Însă nu gigantul sud-coreean a venit cu anunțul lansării primului ”foldable smartphone”, ci o companie necunoscută din California. Rar a fost un produs în același timp criticat, cât și lăudat, dar gadget-ul Royole probabil că nu va fi un succes la prețul de peste 1.300 de dolari.

Royole a lansat la final de 2018 un gadget numit FlexPai despre care spune că este primul smartphone pliabil. Când este desfăcut ecranul are diagonală de tabletă (7,8 inci) dar se poate îndoi și apoi trei ecrane pot fi folosite: fața, spatele și muchia. Acum, la târgul CES Las Vegas presa a putut testa modelul și concluzia este că mai sunt multe de făcut la el și că este foarte scump pentru ce oferă.

Însă ideea unui telefon pe care îl poți plia și apo deface iar și iar a fost considerată fascinantă și toată lumea așteaptă modelele viitoare care, cel puțin teoretic, ar trebui să fie superioare din punct de vedere tehnic.

Greutatea lui FlexPai, 320 de grame, este mult peste iPhone XS Max și Galaxy Note 9 care au cam 200 de grame. FlexPai are procesor Qualcomm Snapdragon 8, ecranul este Super AMOLED, iar rezoluția este 1920 x 1440 cu ecranul expandat. Memoria RAM este de 8 GB, iar cea de stocare, de 256 GB. FlexPai are și două camere: una de 20 MP și alta de 16 MP. Bateria este de 3.800 mAh.