​HMD Global, compania care deține marca Nokia, a anunțat în deschiderea târgului MWC Barcelona modelul de vârf de gama Nokia 9 PureView care pe partea din spate are un sistem din cinci camere foto dispuse hexagonal. Compania spune că bogăția imaginilor este fără precedent și acesta este punctul forte pentru modelul de 700 de dolari. Nokia a mai lansat ale patru modele, inclusiv unul de 25 de dolari.

Camerele de pe Nokia 9 PureviewFoto: Nokia

Nokia 9 PureView are două camere frontale și cinci camere de 12 MP pe partea din spate. Două dintre camerele Zeiss sunt cu senzor de culoare (RBG), iar trei sunt monocrome. Practic toate camerele contribuie la fotografie și rezultatul este o fuziune a fotografiilor făcute de fiecare cameră.

”Este singura cameră diin lume capabilă să captureze simultan imagini multiple la nivele diferite de expunere”, spune compania. Telefonul poate produce fotografii de 240 MB, iar prețul în SUA este 699 de dolari.

Telefonul are ecran de 5,99 inci, cântărește 172 de grame și are 6 GB RAM. Bateria este de 3.320 mAh. Memoria internă este 128 GB și poate fi extinsă până la 512 GB cu card microSD.