HTC a lansat oficial în România produsele de realitate virtuală (VR) Vive și gama lor de accesorii, inclusiv un adaptor wireless care se atașează ambelor modele de cască de realitate virtuală și elimină nevoia firelor care leagă utilizatorul de calculator. Modelul HTC Vive, prezentat pe piață de ceva timp, urmează să se vândă la un preț de circa 2.800 de lei, iar modelul mai performant HTC Vive Pro se va vinde în kituri cu prețuri de la 5.800 de lei la 6.500 de lei.

HTC Vive Pro lansat in RomaniaFoto: Hotnews

Sistemul HTC VIVE conține o cască VR cu două ecrane OLED de 9,14 cm (3,6 "), fiecare de 1080x1200 pixeli (total 2160x1200 pixeli) și dispune de o rată de refresh de 90 Hz, de un câmp vizual de 110 ° și de un microfon încorporat.

„Sistemul include o bandă ajustabilă și poate fi folosit împreună cu o pereche de ochelari de vedere. Totodată, dispune de protecție pentru față pentru a crește confortul în timpul utilizării și include o cameră frontală (care permite utilizarea scenariilor de realitate augmentată sau posibilitatea de a vedea frânturi din lumea reală în timpul experienței VR)”, potrivit unui comunicat al companiei.

Kitul include și două controlere cu conexiune fără fir și feedback cu vibrații, care pot fi utilizate cu o singură încărcare până la 6 ore și două stații pentru senzori. Acestea acoperă o panoramă de 360 de grade a spațiului utilizat și pot fi așezate pe orice suprafață sau instalate pe standuri standard (nu sunt incluse în pachet).

HTC VIVE se vinde pentru 2.799 RON și este deja disponibil pe piața din România.

Totodată, HTC a lansat și cea mai recentă versiune VIVE Pro.

Aceasta include setul cu cască VIVE Pro, două controlere wireless și două stații de bază SteamVR îmbunătățite, cu o capacitate mărită de acoperire a spațiului.

VIVE Pro vine cu afișaje dual-OLED, pentru o rezoluție mai mare a imaginii de pana la 2880x1600 combinat, aceasta reprezentând o creștere cu 78% față de sistemul original VIVE.

„Pe lângă aceste aspecte vizuale, VIVE Pro vine la pachet cu o pereche de căști integrate, de înaltă performanță, și cu un amplificator încorporat, care creează un sentiment sporit de prezență și sunet. Aceste îmbunătățiri grafice și audio permit utilizatorilor să experimenteze VR-ul la un nivel superior, făcându-i să trăiască cea mai realistă experiență virtuală de pe piață la ora actuală”, transmite compania.

Există două kituri VIVE Pro disponibile pentru utilizatori. Pro Starter Kit se vinde la prețul de 5.799 RON și este deja disponibil pe piața din România. Pro Full Kit va fi disponibil în magazine cu prețul de 6.499 RON.

Pe lângă cele două versiuni de cască VR, HTC a prezentat și adaptorul VIVE Wireless (alimentat de Intel WiGig) care se conectează pe cască și elimină nevoia firelor care se leagă la calculator.

„Instalarea adaptorului wireless VIVE începe prin instalarea unei plăci PCI-e într-un PC, urmată de atașarea unei antene senzor care difuzează înspre și dinspre noua cască wireless VIVE. Adaptorul are o rază de emisie de 6 metri, un câmp de vedere de 150 de grade de la senzor și rulează în banda fără interferențe de 60 GHz utilizând specificația Intel WiGig, care, combinată cu codec-ul DisplayLink XR, înseamnă o latență redusă și o performanță mai ridicată a vieții bateriei. Adaptorul este alimentat de HTC QC 3.0 PowerBank, care poate fi folosit și pentru încărcarea unui smartphone”, potrivit companiei.

Adaptorul se vinde pe pagina companiei la un preț care pornește de la 345 de euro.