Huawei anunță că Mate X, telefonul pliabil anunțat în februarie, nu va ajunge luna aceasta la primii clienți, ci în septembrie. Compania spune că de vină nu sunt interdicțiile impuse de Trump, ci explică faptul că trebuie să facă mai multe teste cu telefonul. Reamintim că modelul concurent, Samsung Galaxy Fold, a avut mari probleme cu review-uri și nu se știe când va fi lansat.

Huawei Mate XFoto: Captura YouTube

Wall Street Journal scrie că Mate X, telefonul de 2.300 euro, va ajunge în septembrie la clienți fiindcă Huawei vrea să mai lucreze la ecranul pliabil, cea mai solicitată parte a telefonului.

”Nu vrem să lansăm un gadget cu care să ne distrugem reputația”, a spus un reprezentant Huawei, citat de CNBC, aluzia fiind la ce a pățit Samsung.

Deși părea să fie clar că Mate X se va lansa cu Android, The Verge scrie că acest lucru nu este clar și este subiectul unei dezbateri. Dacă cei de la Huawei vor fi forțați să pună propriul sistem de operare este normal să apară amânări. Cei de la Huawei au spus că ar prefera să lanseze Mate X cu Android.