Elon Musk n-a fost niciodată deosebit de rezervat în exprimări și opinii. Este cunoscut pentru modul în care-și face publice părerile despre concurenți, critici și produse ale propriilor companii. Câteodată s-ar putea aprecia că spune mai multe decât ar trebui. Totuși merită de obicei atenție pentru ce are de spus.

Elon MuskFoto: Flickr

Luni, Musk a fost pe scenă la conferința Satellite 2020 și și-a împărtășit gândurile despre viitorul inovării. Concret, Musk a spus că „tehnologia nu devine mai bună în mod automat”.

Desigur, nu sună prea profund, dar numai până când începi să elaborezi și-ți dai seama că majoritatea dintre noi presupune că noua versiune a „ceva” va fi automat mai bună decât cea anterioară. Așa cum punctează Musk, nu este cazul în mod necesar. De fapt, adesea se întâmplă contrariul. „Nou” nu înseamnă întotdeauna „mai bun”.

Ca un exemplu, Musk a avut câteva cuvinte bine cântărite despre Apple, mai ales despre iPhone:

„Sunt utilizator de iPhone, dar cred că unele din recentele actualizări de software n-au fost grozave și chiar mi-au întărit părerea. Chiar mi-au spart sistemul de email ... ceea ce este chiar crucial”.

Este o apreciere corectă.

Musk s-a referit probabil la lansarea lui iOS 13, care a fost criticat pentru un număr de defecte și erori. De fapt, chiar și Departamentul Apărării și-a îndemnat oamenii să nu-și actualizeze dispozitivele din pricina problemelor. Una din cele mai grave a fost legată de aplicația Mail, unde lista de mesaje poate arăta „No sender”, în loc de numele celui care a trimis mesajul.

Apple n-a devenit una din cele mai valoroase companii din lume fabricând produse proiectate superficial. Dimpotrivă, este cunoscută pentru proiectele sale și relația dintre dispozitiv și software. Totuși, chiar și cei mari pot greși ocazional.

Iar aceasta se întâmplă uneori deoarece, în efortul de inovare, stricăm lucruri – chiar și unele de care oamenii depind. Schimbările făcute – chiar și în numele inovării – au un impact real asupra vieții clienților.

Evident, tehnologia se îmbunătățește ca rezultat al inovării și a muncii făcute de oameni care proiectează și construiesc. Nu se întâmplă de la sine. Este o lecție importantă pentru fiecare antreprenor.

Viitorul tehnologiei depinde de oamenii care o construiesc și de convingerea lor că inovarea nu este întâmplătoare. Cere disciplină și dedicare pentru experiența generală a utilizatorului. Aceasta nu înseamnă că fiecare inovație va fi o plimbare în parc, ci că scopul este crearea de valoare pentru clienți.

Și apropo: Musk are dreptate - spargerea mailului nu aduce valoare nimănui. Inc.com