​​Crăciunul se apropie și cu toții avem acei prieteni pasionați de tehnologie, cărora nu știm niciodată ce cadou să le luăm. În articolul ce urmează, am făcut o listă cu cele mai cool gadget-uri care cu siguranță vor fi apreciate.

Casti wireless AppleFoto: Vodafone

O pereche de căști Bluetooth

În ultimul timp, din ce în ce mai mulți oameni lucrează de acasă. Fie că petrec mult timp în videoconferințe sau vor doar să asculte muzică ori sunt pasionați de gaming, căștile wireless sunt un „must-have”. Există trei tipuri de căști wireless: căștile mari, over-ear, care acoperă complet urechea, căștile on-ear, care o acoperă parțial, și cele mici, portabile, care se poziționează în interiorul urechii.

Prețurile variază foarte mult, atât în funcție de producător, cât și de funcționalitățile pe care căștile le pot avea: funcție de anulare a zgomotului, durata de viață a bateriei, aria de acoperire, greutate, calitatea materialelor etc.

Fiind utilizator Apple, eu prefer Apple Buds Pro, care au un sunet foarte puternic și clar, iar funcția de anulare a zgomotului mi se pare genială. Pentru cei care au un buget mai mic, căștile Xiaomi pot fi o variantă foarte bună.

Smartwatch sau fitness tracker

Sportul face parte din viețile noastre și de aici a apărut nevoia de monitorizare atât a activității fizice, cât și a unora dintre funcțiile organismului. Pentru cei activi, care vor atât un fitness tracker care să măsoare parametrii din timpul activităților sportive, dar și un dispozitiv cu care să facă plăți, să poată citi emailuri, să navigheze sau să poată efectua apeluri, un smartwatch poate fi cadoul perfect.

Pentru fanii sistemului de operare iOS avem Apple Watch, în timp ce utilizatorii de Android au de ales dintr-o gamă largă: Samsung, Huawei, Motorola, Oppo, Xiaomi, Garmin, Fitbit etc.

De altfel, au apărut și smartwatch-urile cellular, adică cele pe care le poți folosi cu un card SIM (de regulă eSIM), fără să mai ai nevoie de smartphone. Astfel, poți iniția sau primi apeluri, poți trimite mesaje, poți naviga fără să mai fie nevoie să ai telefonul aproape.

Citeste mai mult pe zoom.vodafone.ro

Articol susținut de Vodafone​