​Seria de laptopuri ASUS ZenBook înglobează perfect valorile de bază ale filozofiei Zen prin autoperfecționare continuă și prin inovație care oferă valoare palpabilă utilizatorului. Generația ZenBook de anul acesta oferă mai multe modele cu ecrane cu tehnologie OLED, noul standard de culori vibrante, dar realiste, contrast infinit și în același timp, emisie redusă de lumină albastră, nocivă pentru sănătate.

ASUS ZenBook Flip 13 OLED UX363Foto: Asus

ASUS ZenBook Flip 13 OLED UX363 este unul din laptopurile care îndeplinește toate cerințele certificării Intel Evo, care garantează o putere de procesare superioară, ce poate îndeplini sarcini de utilizare intense, până de curând imposibile pentru un laptop subțire și ușor. ZenBook Flip 13 nu este însă doar un simplu laptop, pentru că balamaua rabatabilă la 360 de grade oferă posibilități de utilizare remarcabile, precum modul tabletă, cort și stand.

Cea mai importantă componentă este fără îndoială ecranul OLED (Organic Light Emitting Diode Display), care oferă o calitate a imaginii superioară tehnologiilor tradiționale LCD, emițând totodată și mai puțină lumină albastră, fiind redusă cu 70%. Această schimbare aparent minoră are un impact major asupra calității somnului, a ritmului circadian și secreției de melatonină, în special în rândul copiilor. Toate aceste beneficii sunt posibile datorită tehnologiei Eye Care, certificată de standardele SGS și TUV Rheinland.

Ecrane OLED – imagini de un realism care te suprinde

Este remarcabil modul în care ecranele cu tehnologie OLED reușesc să ofere culori atât de realiste. În comparație cu tehnologia LCD, unde întreg ecranul este iluminat de doar câteva zeci de LED-uri, în cazul OLED, fiecare pixel este autoiluminat în clipa în care este străbătut de curentul electric. Din acest motiv un ecran OLED este mult mai eficient energetic, perfect pentru utilizarea într-un laptop și oferă unghiuri de vizualizare foarte largi, fără a schimba în vreun fel parametrii imaginii afișate. Timpul de răspuns extrem de rapid, de doar 0.2 milisecunde, este un alt atu OLED, deci acest tip de ecrane este ideal pentru filme de acțiune, transmisiuni sportive, claritatea mișcării fiind de neegalat.

Beneficiile ecranelor OLED sunt mult mai multe dacă le comparăm cu tehnologia LCD. Toate panourile ASUS OLED sunt calibrate direct din fabrică, trecând validarea PANTONE care permite utilizarea acestora în mediile profesioniste de editare grafică, unde cerința principală este acuratețea culorilor. În plus, redarea 100% a volumului de culoare DCI-P3, standardul din industria de film, permite vizionarea de filme la calitate de cinematograf. Dacă punem unul lângă altul un ecran LCD și unul OLED diferența este evidentă, în condițiile în care primul redă în mod uzual 65% din spectrul sRGB, în timp ce ASUS OLED poate afișa nu mai puțin de 133% din același spațiu de culoare.

Luminozitatea maximă a tehnologiei ASUS OLED este un alt avantaj important, certificat de standardul VESA DisplayHDR True Black 500, care necesită simultan un nivel de negru aproape zero și o luminozitate de 500 niți. Împreună cele două caracteristici generează un contrast ireal de 1.000.000:1 pentru o experiență vizuală senzațională.

Cei 500 de niți de luminozitate maximă înseamnă că vei putea lucra fără probleme și afară, în lumină puternică, mai ales că luminozitatea reală percepută de ochi este cu 33% mai mare față de tehnologia LCD la un nivel similar de luminozitate. Nu doar atât, dar acuratețea culorilor rămâne neschimbată pe tot intervalul de luminozitate al laptopului.

ZenBook Flip 13 OLED UX363 – mobilitate fără efort într-o carcasă flexibilă

ASUS ZenBook Flip 13 OLED UX363 este un laptop care iese în evidență prin detalii subtile și materiale premium plăcute la atingere. În același timp vei fi suprins de carcasa subțire de 13.9 mm și foarte ușoară, cântărind doar 1.3 kg, care este în același timp și foarte robustă, laptopul trecând toate testele standardului MIL-STD 810G al armatei americane. Excepționalul ecran ASUS OLED este scos în evidență și de marginile NanoEdge de doar 3.9 mm grosime.

Din fericire experiența de tastare rămâne nealterată pentru că inginerii ASUS au reușit să integreze o tastatură iluminată de dimensiune completă cu taste care oferă un răspuns precis datorită cursei de 1.2 mm.

Balamaua ErgoLift este o altă inovație de pe ZenBook Flip 13 OLED UX363 și a fost testată pentru 20.000 de cicluri de deschidere completă. ErgoLift reușește să transforme laptopul într-o veritabilă tabletă în doar câteva secunde. Astfel de inovații vin în sprijinul artistilor, care pot desena cu precizie pe ecranul tactil care recunoaște 4096 de niveluri individuale de presiune folosind stylusul ASUS Pen, oferit în pachet.

Conectivitatea este un aspect important pentru un laptop atât de subțire, iar ZenBook Flip 13 OLED UX363 excelează și la acest capitol, venind cu două porturi rapide Thunderbolt 4 USB Tip-C, folosite pentru date, pentru conectarea unui monitor extern sau pentru alimentarea laptopului. Acestora li se adaugă un port HDMI și unul USB Tip-A. Încărcarea se face prin USB Tip-C, foarte rapid, 60% în 45 de minute, cu ajutorul unui încărcător foarte compact.

Componentele folosite sunt de ultimă generație și includ procesoare Intel Core i7, grafică integrată Iris Xe, în configurații care urcă până la 16 GB RAM și 1 TB de stocare rapidă SSD.

O ultimă inovație care trebuie menționată este touchpad-ul NumberPad 2.0 cu funcție duală ce poate fi foarte rapid transformat într-un bloc numeric iluminat pentru calcule matematice rapide. Toate aceste inovații te invită să îl descoperi pe ZenBook Flip 13 OLED UX363 disponibil pe eShop oficial ASUS.