Lenovo, compania părinte și pentru brandul Motorola, a prezentat la Barcelona la World Mobile Congress două dispozitive concept care ar putea indica o nouă direcție de dezvoltare pentru gadgeturile personale: un ecran rulabil care se extinde pe varticală, oferind utilizatorului mai mult spațiu util... teoretic.

Motorola RIZR și laptopul Lenovo cu ecran rulabil.jpgFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Lenovo a prezentat modelul de telefon Motorola RIZR și un laptop Lenovo ThinkBook, ambele dispozitive cu ecrane rulabile, care își măresc practic diagonala displayului oferind mai mult spațiu vertical.

Motorola RIZR își poate extinde ecranul (la o apăsare de buton sau în anumite aplicații, automat) de la o diagonală de 5 inci într-un format mai clasic și pătrățos, la o diagonală de 6,5 inci, pe un format super-înalt.

Cât timp ecranul este rulat, acesta se înfășoară practic până pe spate unde poate funcționa ca un ecran secundar pe spatele telefonului.

Laptopul ThnikBook cu ecran rulabil, similar, își mărește și el diagonala ecranului de la 12 inci într-un format 4:3 (2024 x 1604), la o diagonală de 15,3 inci, cu un format super-înalt (2024 x 2368 pixeli) și care ar fi foarte util în cazul unor conținuturi unde utilizatorul trebuie să scroleze mult, să lucreze cu unele tabele sau să parcurgă linii de cod.

Oficialii companiei spun că, deși aceste două dispozitive sunt la stadiul de concept, eforturile companiei sunt mereu către produse care să și ajungă pe piață.