Samsung va lansa pe 26 iulie noile sale telefoane pliabile Z Flip 5 și Z Fold 5, la un an de la lansarea generației precedente a acestor modele. Presa americană de tehnologie scrie că noile modele vor aduce schimbări la mecanismul de pliere, la ecran, la greutate și la procesor.

Telefoane pliabile SamsungFoto: Vlad Barza / HotNews.ro

Samsung a anunțat pentru 26 iulie evenimentul „Unpacked” care va fi organizat la Seul și va începe la ora României 14.00. Compania nu a anunțat ce va lansa, însă va fi sigur vorba despre noile telefoane pliabile care sunt în general lansate în cursul verii.

Site-uri tech precum The Verge și CNET scriu că Samsung ar putea prezenta și noua generație a ceasurilor Watch, dar și tablete noi. Au apărut în presa din SUA diverse zvonuri despre ce ar putea aduce nou aceste telefoane, unele surse vorbind despre schimbări la mecanismul de pliere și despre o dimensiune mai mare a ecranului exterior de pe Z Flip 5.

Sursele mai spun că va scădea cu 5-10% grosimea telefoanelor, posibil să fie și o reducere a greutății și să fie adăugate una două culori noi în gamă.

Telefoanele pliabile rămân de nișă pentru că sunt scumpe, dar vânzările cresc cu zeci de procente de la an la an.

Datele IDC indicau faptul că în lume s-au vândut peste 14 milioane de telefoane pliabile anul trecut și se va trece de 21 milioane în acest an, în timp ce prognoza pentru 2027 indică 48 milioane de telefoane.

În România, Galaxy Z Fold 4, lansat în vara lui 2022, costă de la 6.500 - 6.700 lei, iar modelul mai mic, Z Flip 4, costă de la 3.100 - 3.300 de lei.

Marea miză este ca prețurile telefoanelor pliabile să scadă de la generație la generație, mai ales că cresc volumele de vânzări și sunt tot mai mulți concurenți pe piață, iar clienții au de unde alege.

În România, în primul trimestru a fost lansat și pliabilul OPPO Find N2 Flip.

Cel mai recent intrat este Google, care în iunie a prezentat Pixel Fold, un telefon care costă 1.900 de euro.