Milioane de pasionați de jocuri video, pe console sau PC, își fac tot mai des ieșirea din singurătatea propriului ecran, către o lume extrem de vie, competitivă și spectaculoasă, care a ajuns să semene cu orice competiție sportivă de talie mondială: e o economie în care se învârt premii de milioane de dolari și în care fanii vin să-și privească favoriții ca pe stadion, atunci când nu se joacă chiar ei.

GamerițaFoto: DreamsTime

Mai mult ca în orice alt sport „fizic” obișnuit, în lumea „esports” (electronic sports) te izbește o realitate covârșitoare: la aparate, pe scene sau în luptele virtuale aproape că nu există fete jucătoare.

Dacă astă-toamnă intrai în Palatul Parlamentului, la Bucharest Gaming Week, marele eveniment de esports care s-a desfășurat în octombrie, la București, nu îți dădeai prea bine seama dacă ai nimerit pe un stadion indoor sau ai făcut pasul în realitatea virtuală colorată a unui joc video.

Oamenii din public râdeau și chiuiau la toate întorsăturile de situație sau dovezile de măiestrie tehnică ale jucătorilor care se luptau în diverse competiții de League of Legends, DOTA 2 sau Counter-Strike.

Citește în continuarea pe Panorama.

Sursă foto Dreamstime.