Compania austriaca ECO Business-Immobilien ar putea investi 150 de milioane de euro pe piata imobiliara din Romania, Bulgaria si Ucraina, potrivit site-ului Sofiaecho.com. In prezent compania evalueaza proiecte in cele trei tari, se arata intr-un comunicat al investitorului.

In data de 3 decembrie, compania austriaca ca va investiti 18,1 milioane de euro in Ucraina, unde va construi o cladire de birouri de 19 etaje, cu o suprafata de 14.000 de metri patrati. Acest proiect va fi finalizat la finele anului 2008.

Friedrich Scheck, directorul executiv al ECO Business-Immobilien, a declarat ca "proiectul din Ucraina va genera un profit de 12%, iar alte proiecte, in Ucraina, Romania si Bulgaria, sunt in stadiul de evaluare in prezent".

ECO Business-Immobilien, care initial activa pe piata din Germania si Austria, opereaza in prezent si pe pietele din Cehia si Ungaria si are in vedere o extinderea in Europea de Est. "In prezent avem proiecte in faza de aprobare in Ucraina, Bulgaria si Romania, ca presupun investitii pe termen mediu de aproximativ 150 de milioane de euro", se arata in comunicat.

Potrivit reprezentantilor companiei, investitiile in tari precum Romania, Bulgaria si Ucraina vor genera un profit de cel putin 8%.