Coldwell Banker Affiliates of Romania, o companie imobiliara intrata pe piata locala in acest an, ofera posibilitatea romanilor de a achizitiona insule in diverse zone ale lumii, la preturi cuprinse intre 340.000 euro si 25 milioane euro. Printre insulele accesibile ca pret se numara Pearl Lagoon Island din cadrul Cook Islands – zona Pacificului de Sud (340.000 euro) si Blue Hole Caye in Belize, Caraibe (442.000 euro). Oficialii companiei spun ca exista cerere pe piata din Romania si ca un om de afaceri local a cumparat, in acest an, un teren in St Maarten, zona Caraibe.

Compania de consultanta imobiliara a anuntat luni, lansarea pe piata a unui catalog cu oferte de insule in America de Nord, Caraibe, America de Sud, Europa, Asia si Pacificul de Sud cu preturi de vanzare cuprinse intre cateva sute de mii de euro si zeci de milioane de euro.

„La aproape un an de cand am lansat brandul Coldwell Banker in Romania, dupa ce ne-am format o echipa de profesionisti si o retea nationala, ne tinem de promisiune si venim cu un serviciu cu totul nou pentru piata locala. Sunt curios sa vad cine va fi primul proprietar roman al unei insule”, a declarat Valentin Ilie, presedinte Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Cele mai scumpe proprietati aflate la vanzare sunt localizate in Bora Bora (insula Motu Tane este disponibila pentru 27 milioane de euro) si Fiji (Insula Blue Lagoon costa 25 milioane euro).

Dintre cele mai accesibile insule enumeram: Pearl Lagoon Island din cadrul Cook Islands – zona Pacificului de Sud (340.000 euro) sau Blue Hole Caye in Belize, Caraibe (442.000 euro). Preturile difera in functie de pozitionare – acces, dezvoltarea zonei (utilitati, infrastructura) si facilitatile existente.

Un om de afaceri din Romania a cumparat deja un teren de 1.000 metri patrati in St Maarten, zona Caraibe

Potrivit informatiilor oficialilor companiei, la baza achizitiei unei insule stau scopuri diferite. "Unii oameni de afaceri achizitioneaza insule cu totul nedezvoltate la un pret foarte accesibil, instaleaza utilitatile si construiesc locuintele pentru a le revinde mai departe – in acest caz vorbim de scopul investitional. De cele mai multe ori, investitorii cumpara astfel de proprietati pentru a amenaja statiuni turistice.

Investitia in acest caz este mult mai mare, insa si rata de profit creste simtitor. Cei care cumpara insule pentru uz propriu sunt fie cei care le folosesc doar ca si destinatii de vacanta sau oamenii de afaceri, VIP-urile care se retrag aici pentru tot restul vietii. Coldwell Banker Affiliates of Romania a lansat acest serviciu ca urmare a cererii existente – compania a intermediat deja o tranzactie in cursul acestui an prin care un om de afaceri local a cumparat un teren de 1.000 metri patrati in St Maarten, zona Caraibe".