Valoarea lucrarilor de constructii a inregistrat anul trecut o crestere de 33,6%, sustinuta de toate tipurile de constructii, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS). Astfel, valoarea lucrarilor executate a urcat cu 36,6% in cazul cladirilor nerezidentiale, iar pentru constructiile ingineresti si cele rezidentiale avansul a fost de 34,0%, respectiv 29,3%.

Pe elemente de structura lucrarile de intretinere si reparatii curente au urcat cu 37,4%, lucrarile de reparatii capitale cu 36,7% si cu 31,3% in cazul lucrarilor de constructii noi.

In luna decembrie 2007, comparativ cu luna precedenta, valoarea lucrarilor de constructii a scazut cu 1,8%. Repartizarea acesteia pe tipuri de constructii releva ca lucrarile executate la constructiile ingineresti si la cladirile rezidentiale au inregistrat o scadere fata de luna precedenta cu 6,8%, respectiv 2,1%. Lucrarile executate la cladirile nerezidentiale au urcat fata de luna precedenta cu 10,6%.

Lucrarile de constructii noi au scazut cu 8,6%, in vreme ce lucrarile de intretinere si reparatii curente si lucrarile de reparatii capitale au inregistrat cresteri cu 13,9%, respectiv 13,8%.