Emblematica clădire „BT Tower” din Londra urmează să fie transformată într-un hotel, proprietarul său anunțând că a semnat un contract pentru vânzarea sa pentru 275 de milioane de lire sterline, relatează Reuters.

BT Tower din LondraFoto: Vuk Valcic / Zuma Press / Profimedia Images

Turnul cu o înălțime de 177 de metri din districtul financiar West End al Londrei a fost inaugurat personal de fostul premier britanic Harold Wilson în 1965 și a rămas timp de 16 ani cea mai înaltă clădire din capitala Marii Britanii.

Ea a fost depășită ulterior la acest capitol de NatWest Tower iar de-a lungul anilor rolul său în telecomunicații s-a diminuat pe măsură ce tehnologia pentru transmisiunile fixe și telefonia mobilă a evoluat.

Ultimele sale antene pentru transmisiuni au fost înlăturate în urmă cu mai bine de un deceniu în condițiile în care nu mai erau necesare pentru a asigura conectarea Londrei cu restul țării.

Brent Mathews, directorul pentru proprietăți al BT Group, a amintit de rolul istoric al turnului, afirmând însă că vânzarea către grupul hotelier MCR îi va permite „să aibă un nou scop, prezervând această clădire emblematică pentru deceniile care vor urma”.

Tyler Morse, proprietarul și CEO-ul MCR Hotels, a spus la rândul său că „suntem mândri să prezervăm această clădire îndrăgită și vom lucra pentru a dezvolta propuneri care să îi spună povestea ca un hotel emblematic”.