Strainii care au cumparat apartamente la Sofia au inceput sa le vanda pentru profit
Fenomenul a fost dezvaluit de cotidianul Trud, care a citat statistici ale unei agentii imobiliare din capitala bulgara.
Potrivit informatiilor, majoritatea apartamentelor scoase la vanzare in acest moment au fost cumparate in 2006-2007, cand se aflau inca in faza de constructie. Apartamentele sunt in prezent finalizate si sunt oferite la preturi mult mai mari fata de cele de achizitie. Trud prezinta cazul unor apartamente ce au fost cumparate cu 50.000 de euro si care acuma sunt vandute cu 80.000 de euro.
Agentia imobiliara Yavlena sustine ca vanzarile sunt avantajoase si pentru cumparatori, deoarece proprietarii straini ai apartamentelor doresc sa le vanda foarte repede.
Printre vanzatorii de locuinte se numara si fonduri de investitii straine, in special din Marea Britanie si Spania, care au achizitionat cladiri intregi cu zeci de apartamente si care acuma le scot pe piata.
Potrivit datelor, vanzarile de apartamente detinute de proprietari straini constituie 10-15% din numarul tranzactiilor de pe piata imobiliara de la Sofia.

Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
Dupa 2 ani cand apartamentul e gata il vinzi cu 150.000E, platesti diferenta de 90.000 constructorului...si ai un profit frumos de 50.000 E.
Ce banca, bursa ti-ar fi adus atat profit in 2 ani pe o suma riscata de 10.000E ???
Mai rau cand sistemul se clatina...si nu gasesti cumparatori. Pierzi cei 10.000, constructorul intra in faliment, nu mai termina restul constructiilor care le are contractate cu altii...
Cine pierde? Amarastenii care muncesc 30 ani, ca sa aiba si ei un acoperis deasupra capului.
Daca pretul scade(cum o sa se intample) tu pierzi avansul si constructorul isi mai recupereaza din pierdere (iti ia avansul si ramane si cu apartamentul).
In caz de prabusire spectaculoasa toti au de pierdut :)
De ex. norvegienii care au cumparat cateva mii de apartamente ar fi interesat cand se vor arunca, pentru ca o vor face cu siguranta.
http://www.zf.ro/articol_150034/un_fond_de_investitii_norvegian_a_cumparat_800_de_apartamente_pentru_profit_de_30_50_.html
Si mai sunt multi care vor face acelasi lucru. Intrebarea e cine face primul pas pentru ca ii vor forta si pe restul sa se arunce.
De remarcat si parerea unui bancher de la noi - seful BRD:
"Cele mai multe probleme sunt in sectorul imobiliar, unde preturile ajunsesera la niveluri absurde, duble fata de cele din Paris pe segmentul rezidential de top, afirma Patrick Gelin."
http://www.zf.ro/articol_180073/afirmatie_soc_a_presedintelui_brd__bursa_de_la_bucuresti_este_cvasimuribunda.html
Success !
bancherii nu ar trebui sa zimbeasca . In momentul in care proprietarul plateste rate pentru 100000 euro si valoarea de piata a scazut la 60000 de exemplu , poprietarul poate sa dea cheile de la casa inapoi la banca si sa se declare falit . Ramine banca cu apartamentul pe cap cum s-a intimplat in USA.
Deci nu statul trebuie sa intervina ci bancile sa gindeasca de doua ori inainte de a acorda imprumuturi uriase pe ceva umflat artificial . Ca pina la urma banca este adevaratul proprietar si omul este chirias pe 25 de ani pina plateste tot.
Poate ca unii se pregatesc de plecare...
la bg s-au organizat mai bine, interlopii au avergura si asta bate la ochi. la ochii eu.
la noi treaba ramane la stadiul de gainarii si escrocherii facile practicate pe scara larga.
numai ca asta de fapt va fi o frana mult mai puternica in dezvoltare. si o sa se prinda si strainii.