Numarul autorizatiilor de constructii eliberate in primul semestru al acestui an a fost de 29.394, cu 12,9% mai multe decat in perioada similara a anului trecut, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Cele mai importante cresteri s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Sud-Muntenia, Bucuresti–Ilfov si Centru.

In luna iunie, s-au eliberat 6.137 autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale, in scadere cu 2,4% fata de luna mai si in crestere cu 6,0% fata de luna iunie a anului trecut.

Potrivit datelor INS, 59,9% din autorizatii s-au eliberat pentru cladiri din zona rurala, mentinandu-se trendul din luna precedenta.

In trei din cele opt regiuni de dezvoltare s-a inregistrat o usoara crestere a numarului de autorizatii eliberate pentru cladiri rezidentiale. Aceasta tendinta s-a manifestat in regiunile de dezvoltare Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia. In regiunile de dezvoltare Vest, Bucuresti-Ilfov, Nord-Vest, Centru si Nord-Est au avut loc scaderi ale numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale.

Numarul autorizatiilor de constructie eliberate anul trecut a fost de 56.618, in crestere cu 10,9% decat in anul 2006.