In primele noua luni din acest an, pentru construirea de cladiri rezidentiale (o astfel de cladire poate avea una sau mai multe locuinte) s-au eliberat 47.455 de autorizatii, in crestere cu 10,6% fata de perioada similara din anul precedent, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).

In ceea ce priveste strict numarul autorizatiilor pentru constructia de locuinte, datele arata ca in primele noua luni din 2008 s-au eliberat peste 94.000 de autorizatii.

Pe regiuni de dezvoltare, cele mai mari cresteri privind numarul de autorizatii eliberate s-au inregistrat in regiunea Sud-Muntenia (+1.267 autorizatii), o scadere a numarului de autorizatii fiind inregistrata numai in regiunea de dezvoltare Vest (-534 autorizatii). Regiunea Bucuresti-Ilfov, se situeaza pe locul trei in topul cresterilor numarului de autorizatii (+918 autorizatii), in primele noua luni din acest an, dupa regiunile Sud-Muntenia si Nord-est.

In luna septembrie a acestui an, s-au eliberat 6.165 autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale, in crestere cu 1,8% fata de luna august 2008 si cu 7,0% fata de luna septembrie 2007. Dintre acestea, 63,7% au fost pentru zona rurala, mentinandu-se trendul din luna precedenta.