Estimarea ca piata locuintelor de lux din Romania va fi una stabila si putin sau deloc afectata de criza economica mondiala a fost gresita, un exemplu fiind ansamblul rezidential Adnana Residence, al companiei Quantum Consulting & Management (QCM). Proiectul, lansat in martie 2008, cuprindea initial patru vile de lux, iar acum sunt aproape gata doar trei. Cea mai tentanta oferta a QCM anuntata in septembrie, respectiv "casa perfecta la Buftea, la pachet cu un penthouse in Brasov si elicopter, pentru trei milione euro", a ajuns sa coste in prezent 1,5 milioane euro.

Dezvoltatorul ansamblului residential Adnana Residence, anuntat in primavara drept cel mai luxos complex de vile si primul din Romania care foloseste energiile alternative, reducand, astfel, costurile de intretinere cu pana la 70%, a anuntat marti reduceri de pret de pana la 50%.

Elicopterul a iesit din oferta de trei milioane euro

In luna septembrie a acestui an, oferta speciala QCM suna cam asa: „casa perfecta la Buftea vine la pachet cu un penthouse la Brasov si, pentru a te deplasa usor de la una la alta, mai primesti cadou si un elicopter, totul pentru 3 milioane de euro”.

Marti, 16 decembrie, QCM a anuntat "reduceri de pana la 50% din valoarea locuintelor in cazul in care cumparatorii sunt hotarati sa-si faca un astfel de cadou de Craciun. Astfel, oferta pe care o anunta, incepand de astazi, compania Quantum Consulting & Management, este asemanatoare cu cea de la inceputul toamnei, cu singura diferenta ca…pretul s-a redus la jumatate!".

Mai exact, vila ce poarta numele Drakewood Manor, construita in stil traditional londonez, cea mai mare si mai luxoasa dintre case, construita pe malul lacului Buftea, pastreaza oferta de "pachet promotional", cu penthouse-ul din Brasov cadou, pentru 1,5 milioane de euro, redus de la 3 milioane. Reprezentantii QCM nu au mai amintit insa nimic despre elicopter.

Proiectul Adnana Residence a fost lansat de catre QCM in luna martie a acestui an si cuprindea initial patru case de lux. Oficialii QCM au declarat marti pentru HotNews.ro ca "in prezent sunt doar trei vile, aproape gata, adica in stadiul de finisaje, dar ca suprafata de constructie a acestora s-a marit tinand cont ca nu s-a mai construit si cea de-a patra". Valoarea totala a investitiei in acest ansamblu rezidential a fost de 2,4 milioane euro.