Dezvoltatorul imobiliar Globe Trade Center (GTC) Romania a amanat inceperea in acest an a lucrarilor la un ansamblu rezidential in cartierul Baneasa din Bucuresti, numit Garden of Eden, precum si deschiderea unui mall in Arad, potrivit informatiilor facute pentru NewsIn de catre Stefan Cremene, directorul de operatiuni Galleria Shopping Centers.

"In mod normal, trebuia sa ne apucam si de acest ansamblu rezidential in acest an, insa nu se va lucra nimic la acest proiect pe parcursul lui 2009 in actualele conditii economice. Apartamentele din Garden of Eden vor fi livrate pe piata in momentul in care piata creditelor va face posibila achizitionarea de catre populatie, mai usor, a acestor locuinte", a declarat pentru NewsIn, Stefan Cremene.

Potrivit site-ului oficial al companiei, proiectul rezidential din Baneasa se intinde pe o suprafata de teren de 19,4 hectare, si include 2.000 de apartamente, termenul de finalizare anuntat initial de dezvoltator fiind 2009-2011. Potrivit unor declaratii anterioare ale reprezentantilor GTC Romania, investitia in ansamblul rezidential din Baneasa este estimata la circa 260 milioane de euro.

De asemenea, reprezentantii dezvoltatorului imobiliar anunta ca centrul comercial din Arad nu va fi deschis inainte de septembrie 2010. "Galleria Arad va avea deschiderea in septembrie 2010. Pana atunci vom deschide pe 4 septembrie complexul comercial din Piatra Neamt, in urma unei investitii de aproximativ 30 de milioane de euro", a declarat reprezentantul GTC Romania.

Deschiderea mall-ului din Piatra Neamt ar fi trebuit sa aiba loc inca din luna mai a acestui an.

Potrivit unor declaratii anterioare ale reprezentantilor GTC Romania, investitia din Arad presupune construirea unui complex comercial de 30.000 de metri patrati inchiriabili. Galleria Arad va avea doua niveluri si o parcare acoperita cu 1.500 de locuri. Potrivit site-ului oficial al companiei, complexul comercial din Arad trebuia finalizat in acest an. Dezvoltatorul imobiliar a deschis in martie un centru comercial in Suceava in care a investit circa 30 de milioane de euro.

GTC Romania este subsidiara Globe Trade Centre SA. Grupul activeza inca din anul 1994 si este reprezentat in noua tari central-est europene: Polonia, Ungaria, Cehia, Romania, Serbia, Croatia, Bulgaria, Slovacia si Ucraina. Din aprilie 2000, GTC este listat la bursa din Varsovia.