Guvernul intentioneaza ca, impreuna cu bancile, sa reduca termenul de finalizare a dosarelor pentru programul "Prima Casa", informeaza Radio Romania Actualitati, transmite Rador. Premierul Emil Boc a avut vineri o intalnire cu presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, la finalul careia a declarat ca pana in prezent au fost depuse peste 1.500 de cereri de finantare, iar din acestea 1.200 au fost solutionate.

Seful guvernului a subliniat ca trebuie identificate solutii pentru aprobarea mai rapida a dosarelor, aratand ca se pierde prea mult timp cu circulatia documentelor.

"Sunt proceduri care presupun schimburi de documente intre banca si Fond, Fond si banca. Numai opt zile reprezinta timpul cu curieratul intre banca si Fond, Fond si banca. Daca e, se mai adauga si procedurile de la banca de studiere a dosarului de credit. Am promisiunea domnului presedinte ca, cel putin cu cinci zile, se va scurta termenul de analiza. Intre 110 si 167 de dosare pe zi, ritmul este foarte bun".

Presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor, Aurel Saramet, a precizat ca pana acum nu a fost refuzat niciun dosar, dar le-a sugerat solicitantilor sa propuna antreprenorilor un termen mai lung cu pana la 20 zile pentru incheierea antecontractelor de vanzare-cumparare a caselor.