In primele doua luni din acest an s-au eliberat 4176 de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale (de locuinte), in scadere cu 32,7% fata de perioada corespunzatoare a anului precedent, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). In luna februarie din acest an s-au eliberat cu 19,3% mai multe autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale decat in luna ianuarie a acestui an, insa fata de luna similara a anului trecut, numarul autorizatiilor pentru construirea unor astfel de cladiri a scazut cu 39,2%.

In primele doua luni din acest an, cele mai semnificative scaderi ale numarului de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare: Sud-Muntenia (-412 autorizatii), Sud-Est (-344 autorizatii) si Bucuresti-Ilfov (-300 autorizatii).

In luna februarie a acestui an, s-au eliberat 2272 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in crestere cu 19,3% fata de luna ianuarie 2010 si in scadere fata de luna februarie 2009 cu 39,2%.