Baneasa Developments, companie controlata de omul de afaceri Gabriel Popoviciu, va investi 22 milioane de euro pentru extinderea cu 25.000 metri patrati a Zonei Comerciale Baneasa, din nordul Capitalei. Potrivit unui comunicat al companiei, planul de investitii prevede constructia a trei noi facilitati: un cinematograf multiplex, un centru de divertisment si o benzinarie.

Cea mai mare parte a banilor, respectiv 19 milioane de euro, vor fi investiti in constructia cinematografului, care va avea o suprafata de 15.000 metri patrati. Cinematograful, care va fi inaugurat in a doua jumatate a lui 2011, va avea 13 ecrane si o capacitate de peste 2.700 locuri.

De asemenea, Baneasa Developments va investi un milion de euro intr-un centru de divertisment, cu o suprafata de 4.000 metri patrati, si doua milioane de euro intr-o benzinarie.

Zona Comerciala Baneasa cuprinde in prezent un centru comercial, Baneasa Shopping City, si magazine ale unor retaileri, precum IKEA, Carrefour, Bricostore, Metro sau Mobexpert.