Vila doamnei de onoare a reginei Maria va fi demolata

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Vineri, 21 mai 2010, 18:38 Economie | Imobiliar


Casa de pe strada Dumbrava Rosie
Foto: HotNews.ro
Vila doamnei de onoare a reginei Maria, Simona Lahovary, o constructie de aproape o suta de ani de pe strada Dumbrava Rosie, va fi demolata. In locul ei va aparea un bloc de 6 etaje.

Imobilul se afla pe strada Dumbrava Rosie la nr. 13 si poarta numele de Vila Simona Lahovary, dupa numele primei proprietare. Primul corp al cladirii a fost construit in 1911, iar al doilea in 1940.

De cateva luni casa este lasata in paragina, cu usile si ferestrele deschise. Proprietarii vor sa construiasca altceva in loc inca din 2006. In 2008, au obtinut de la Primaria sectorului 2 aprobarile necesare pentru construirea unui bloc inalt de 21 de metri. Directia de Cultura Bucuresti a fost de acord cu aceasta interventie. Acum cateva saptamani, pe 5 mai, au obtinut si autorizatie de demolare de la Primaria Capitalei.

Si de aceasta data Directia de Cultura Bucuresti si-a dat acordul. De cateva zile a fost facuta imprejmuirea de santier si muncitorii au inceput sa lucreze in interior.

Vila face parte din lotizarea Ioanid, adica ansamblul vilelor din perimetrul strazilor Aurel Vlaicu, Dumbrava Rosie, Piata Gheorghe Cantacuzino si Bd. Dacia. Parcul Ioanid, monument de categorie A, se afla la mijloc. Strada Dumbrava Rosie, intre numerele 1-11, 2-16, este clasata ca monument de arhitectura categoria B. Vila Simona Lahovary este singura din cadrul lotizarii care nu este clasata. „Este in stare avansata de degradare. Acoperisul s-a prabusit. Nu mai poti intra inauntru fiindca se surpa plafonul cu tine. Suntem de acord sa se construiasca altceva in loc, dar sa fie la aceeasi inaltime cu casele vecine si sa respecte linia arhitecturala a zonei”, spune un vecin.

Asociatia Prietenii Scolii Centrale, Asociatia Salvati Bucurestiul si Asociatia Pro_DO_MO au solicitat Prefectului Municipiului Bucuresti anularea autorizatiei de demolare. „Imobilul face parte din Zona Construita Protejata nr. 70, Parcelarea Parcul Ioanid. Regulamentul pentru aceasta zona prevede grad maxim de protectie. Respectiv, se protejeaza valorile arhitectural - urbanistice, istorice si de mediu natural in ansamblul lor: trama stradala, fondul construit, caracterul si valoarea urbanistica. Sunt permise interventii care conserva si protejeaza valorile existente. Actiunea de desfiintare a cladirii de la nr. 13, care se incadreaza perfect in ansamblul strazii Dumbrava Rosie, nu are cum sa protejeze fondul construit. Conform declaratiilor sefului de santier, exista un aviz de la Directia de Cultura Bucuresti. Conform legii, competenta de avizare pentru imobile din zona de protectie a monumentelor istorice clasa A, in cazul acesta Parcul Ioanid, apartine Directiei Monumente a Ministerului Culturii, nu Directiei de Cultura Bucuresti. Dincolo de aceste consideratii de natura legala, consideram ca demolarea imobilului din str. Dumbrava Rosie nr. 13, ar fi o pierdere importanta pentru oras”, spune Romulus Bena, reprezentantul Asociatiei Prietenii Scolii Centrale.

Autorizatia de demolare este solicitata de Asociatia de proprietari ai imobilului, iar proiectul pentru autorizatia de demolare si pentru PUD este semnat de arhitectul sef adjunct al Capitalei in anii 90, Adrian Albu. Acum acesta din urma este membru in Comisia Zonala de Cultura Bucuresti, unde a fost discutat si acest proiect inainte de a primi avizele de la Directia de Cultura Bucuresti.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5133 vizualizari

 • +5 (7 voturi)    
  Omului NOU nu ii trebuie cultura !!! (Vineri, 21 mai 2010, 18:16)

  Ovidiu [anonim]

  Daca dadea un vant Vanghelie sau Becali sau Patriciu ragaia, toate televiziunile erau la ei acasa, cu transmisie LIVE....

  Asa...cultura, pe cine intereseaza?

  Mai bine un bloc de locuinte sa aiba romanul unde ragai dupa o bere si un gratar facut pe balcon....
  • 0 (0 voturi)    
   oooof... (Sâmbătă, 22 mai 2010, 22:01)

   Angela [anonim] i-a raspuns lui Ovidiu

   ...si maneaua la maxim???
   P.S. Cultura a plecat demult de pe plaiurile ns...
   • 0 (0 voturi)    
    dar oare (Luni, 21 iunie 2010, 7:16)

    atreus [anonim] i-a raspuns lui Angela

    bucurestiul n-are periferii insalubre care ar putea fi modernizate si unde s-ar putea construi in voie fara sa se distruga cladiri de patrimoniu? Alegeti un cartier mizer din bucuresti puneti canalizare, facilitati si incepeti sa construiti blocuri cu 200 de etaje... care e problema???
  • 0 (0 voturi)    
   XXX (Joi, 23 septembrie 2010, 14:14)

   Toti [anonim] i-a raspuns lui Ovidiu

   Tu vorbesti ai uitat de unde ai plecat
 • +3 (5 voturi)    
  specialisti discutabili, decizii aberante (Vineri, 21 mai 2010, 19:05)

  monica L [anonim]

  Toate aceste avize acordate intr-o zona protejata vadesc lipsa de pregatire teoretica si profesionala (ca sa nu spun mai mult si mai multe...) a arhitectilor din aceste comisii si functii publice in administratie. Cind ai de a face cu cladiri din zone protejate care nu sint clasate, poti altera substanta istorica, dar respecti SPATIUL istoric si urbanistic. Cum se poate incadra un bloc de 6 etaje in aceasta necesitate de a proteja un spatiu istoric? Nicicum. Toate imobilele din proximitate vor fi puse in defavoare din punct de vedere urbanistic si imobiliar. Pai mai bine fac americanii, care impun plata unei taxe piperate pentru fiecare etaj in plus peste norma.
  • +1 (3 voturi)    
   Nu e asa (Vineri, 21 mai 2010, 21:27)

   Orpheus [utilizator] i-a raspuns lui monica L

   Nu lipsa de pregatire e problema principala, ci SPAGA!
 • +2 (2 voturi)    
  Apa trece, bolovanii ramin din pacate... (Vineri, 21 mai 2010, 19:15)

  dorel [anonim]

  ... Asa se poate spune si despre "modernizarea" pripita a Bucurestilor. Nu ne pasa de trecut, nu ne pasa de patrimoniul, ne pasa doar de stomac, TiVi, si vacante. Poate e mai bine asa. O sa mergem la altii sa vedem istorie, cultura, arta... Noi doar o sa mancam si o sa bem si o sa injuram in trafic. Atit ne place, asta ne pune in miscare lumea meschina si plana. Toata lumea ne-a spus si ne spune ca avem posibilitati unice de traditii si valori... nu are nimeni urechi sa auda.
  Laudabil efortul ONG-urilor, dar cam fara ecou. Poate doar la curtea de la Haga sa obligam Statul sa nu mai dea deloc autorizatii de constructie pe spatii verzi sau protejate.
 • -5 (7 voturi)    
  Si ce daca ? (Vineri, 21 mai 2010, 19:16)

  gabrea [anonim]

  Fara suparare, mie nu-mi pasa.
  • 0 (0 voturi)    
   si ce daca? (Vineri, 21 mai 2010, 19:39)

   arsene [anonim] i-a raspuns lui gabrea

   nici mie... eu asa as tranti acolo un bilding, cu pereti cortina, de sa paleasca alalalt al meu de la Sarldegol.
   • 0 (0 voturi)    
    si de daca? (Vineri, 21 mai 2010, 20:38)

    hurduc [anonim] i-a raspuns lui arsene

    mie parca mi-ar pasa, ca as vrea sa mai fiu presedintele arhitectilor din Bucuresti, dar am zbarcit-o...
 • +4 (4 voturi)    
  care-i problema? (Vineri, 21 mai 2010, 21:12)

  anon [anonim]

  problema e ca la BLOC se aduna masini.. vin, pleaca etc.
  aia e zona rezidentiala de stil vechi, va mai mirati ca stati ca maimutele in custi toata ziua blocati in trafic, ete de-aia, ca in loc ca primaria sa impinga periferic traficul, va strange pe toti la un loc ca in lagarele de concentrare.
  daca as fi fost bucurestean fugeam de mult pe munti si vai, noroc ca nu s-a intamplat sa fie.
 • +2 (4 voturi)    
  si la Iasi (Vineri, 21 mai 2010, 22:13)

  radu [anonim]

  Casa lui Ionel Teodoreanu a fost darimata. Nu stim sa ne pretuim istoria. Rusine noua! Nu exista spirit civic in ROmania, a murit o data cu inceputul comunismului. Acum ne batem doar pentru o kila de ulei si sa pupam icoane.
  • -3 (3 voturi)    
   Adevarat (Vineri, 21 mai 2010, 22:38)

   Albu' [anonim] i-a raspuns lui radu

   Dar macar daca ar fi asta ultima problema a romanilor.
 • +4 (4 voturi)    
  PUTEM SA OPRIM???? (Vineri, 21 mai 2010, 22:51)

  Cristina [anonim]

  Exista vreo posibilitarea sa oprim???In toate tariele cladirile istorice sunt pretuite si transformate in monumente istorice care atrag turisti, fac oamenii locului sa fie mandri de originile lor....dar la noi de ce pe dos???!!! cum putem opri distrugerea trecutului si a viitorului????
 • +4 (6 voturi)    
  Pentru HotNews (Vineri, 21 mai 2010, 23:05)

  Sakura [utilizator]

  Am observat şi mă deranjează demult, dar acuma chiar nu mai pot să rabd. Aţi investit sume imense în dezvoltarea saitului, dar n-aţi fost în stare să instruiţi măcar un om care să ştie cum se pun tagurile la articole şi să înţeleagă la ce servesc ele.
  La asticolul de faţă ar trebui să aveţi un tag de genul "clădiri istorice" care să ducă la afişarea tuturor articolelor din această categorie, deoarece aveţi multe. Folosind funcţia de căutare este imposibil regăsirea tuturor sau în cel mai fericit caz ia mult timp. Un tag bine plasat ar rezolva această problemă, din păcate însă voi ignoraţi total importanţa tagurilor.
  Un bun punct de plecare pentru a înţelege problema găşiţi aici: http://www.zoso.ro/2009/zosos-guide-to-tagging/
 • +3 (5 voturi)    
  ALBA-NEAGRA, ALBU-NEGRU (Sâmbătă, 22 mai 2010, 0:14)

  Adriana Bag, dar sar [anonim]

  Problema este ca a juns lupul paznic la stana. PUD-ul cu pricina prevede construirea unui bloc inalt de 21 m (P+5) iar CUT este 3.5. Daca ne uitam in regulamentul Zonei protejate 70, Parcelarea Ioanid vedem ca inaltimea maxima admisa este 10 m, adica max. P+2 cu posibilitatea realizarii unui etaj in plus pe parcelele de colt. Deci, acesta fiind cazul, rezulta 13 m, adica P+3. Surpriza cea mare acum urmeaza, CUT maxim admis in zona 1,8. Pentru cine cunoaste legea, CUT-ul nu poate fi majorat prin PUD, ci numai prin PUZ. In regulamentul PUZ sector 2, scrie ca in zonele protejate se aplica cu precadere regulamentul Zonei protejate. Asta inseamna ca PUD-ul a fost aprobat ilegal. Sper ca nu are rost sa va aduc aminte ca sectorul 2 este campion in domeniu si ca arhitectul sef de acolo si de atunci a fost gasit tap ispasitor pentru mult prea multe cazuri similare. Va mai amintiti de cazurile Mantuleasa, Icoanei, etc. Cu asa o administratie nu este de mirare ca peste tot in sectorul 2 au crescut monstrii printre case si peisajul urbanistic, patrimoniul, dar si mediul s-au depreciat considerabil. Vinovatii principali sunt functionarii primariei, care dovedesc ca au o mare "slabiciune", autorii sunt complici.
  • -3 (3 voturi)    
   Nici nu ma mira (Sâmbătă, 22 mai 2010, 3:18)

   marin tudose [anonim] i-a raspuns lui Adriana Bag, dar sar

   Pai e normal sa se se aprobe un PUD ilegal la primaria sectorului 2 cat timp sectorul e condus de domnu' premar Neculai Hot-anu... aaa... parca asa-l cheama, nu?
   Mai mult, cand dom' primar semneaza pe astfel de acte (sau le aproba tacit), se bazeaza si pe Consiliul general de sector, consiliu in care PDL si PNG fac legea asa ca spagile merg ca unse in sistem, vorba aia: Da-l dreaq' da patrimoniu, bani sa iasa (adica sa intre in buzunarele primarului si consilierilor)!
   Da' ce sa-i faci, asa se intampla lucrurile cand juma' din populatia sectorului voteaza pentru un kil de ulei si 2 kile de faina sau o sarma si un mititel de sarbatori. Pomana sa fie, ca e buna si umple matu' gros!
   • +2 (2 voturi)    
    postac de partid (Sâmbătă, 22 mai 2010, 5:19)

    Sakura [utilizator] i-a raspuns lui marin tudose

    Degeaba minţi, nu ţine. La data semnării actelor, respectiv 2008, Neculai Onţanu era membru PSD. Şi a mai fost în PSD încă un an şi ceva. Iar în consiliul local tot PSD avea majoritatea împreună cu cei câţiva liberali cu care oricum aveau protocol de colaborare. Nu spun că ceilalţi ar fi uşi de biserică, sunt convins că toţi sunt mânjiţi, dar nici manipulările acestea ordinare nu le suport.
    • -1 (1 vot)    
     degeaba rastalmacesti adevarul mai Sakura (Duminică, 23 mai 2010, 0:00)

     marin tudose [anonim] i-a raspuns lui Sakura

     Hehe... a iesit repede PDL-istul de serviciu sa bifeze pontajul pe net. Pai mai baiatule, daca e asa cum zici tu, de ce au aprobat consilierii de la sectorul 2 cedarea parcarilor publice catre firma Dalli care apartine unei dudui celebre de la PDL? De ce singurii care nu au votat demolarea Pietei Obor au fost consilierii liberali? Si de ce a parasit Ontanu PSD-ul daca facea afaceri cu ei? Realitatea te contrazice mai securist mic si portocaliu.
     Mai incearca!
     • 0 (0 voturi)    
      pentru că (Duminică, 23 mai 2010, 20:52)

      Sakura [utilizator] i-a raspuns lui marin tudose

      Pentru că, cum am zis, toţi sunt mânjiţi. Când este vorba despre afaceri nu mai există diferenţe de doctrină politică. Dar asta nu schimbă faptul că la data aprobării demolării imobilului de faţă primarul era PSD, nu PDL sau PNL, cum vreţi voi să insinuaţi, că toţi corupţii româniei ar fi doar într-un partid. Nu, ei sunt împărtiţi echitabil peste tot. Din păcate. De aceea este atât de greu să hotăreşti pe cine să votezi în ţara asta. Iar securist mic şi portocaliu este fiul lui măta.
 • -6 (6 voturi)    
  sa fim seriosi totusi (Sâmbătă, 22 mai 2010, 1:03)

  ego [anonim]

  casa e foarte urata si nu are deloc farmec

  nu cred ca e cazul sa pastram casele fiecarei bucatarese de la curtea regala. P+5 nu e exagerat, sunt si blocuri interbelice in zona de aceasta inaltime.

  sa pastram masura
  • +5 (5 voturi)    
   Asta e seriozitate?? (Sâmbătă, 22 mai 2010, 5:08)

   Liviu [anonim] i-a raspuns lui ego

   1. Evident ca e urata daca e lasata in paragina.
   2. O Doamna de Onoare la o curte regala nu e nici pe departe egal cu o bucatareasa. Mai invata...
   3. Chiar nu mai exista nicaieri in Bucuresti (dar valabil si in alte parti) cativa metri patrati pentru acel bloc? Se poate face numai acolo?

   Daca nu sunt in stare sa gandeasca cu propriul cap, macar cei responsabili ar putea sa se inspire de la altii. De ex. SUA, Canada nu au cine stie ce istorie. Dar stiu sa conserve, sa puna in evidenta si sa valorifice fiecare centimetru patrat daca are vreo cat de mica relevanta istorica. Atragand turisti, ADUC si bani in tara. Noi nu stim decat sa alungam turistii: preturi mari, conditii mizere, drumuri inexistente, etc.
  • +5 (5 voturi)    
   serios iti spun prietene, (Sâmbătă, 22 mai 2010, 9:44)

   alter ego [anonim] i-a raspuns lui ego

   ca egoul tau este disproportionat in raport cu nivelul cultural. Inteligenta, are si ea rolul ei. Asa ca asculta de propriul tau sfat: pastreaza masura. Apropo de masura, treaba ta cum o pastrezi la tine in casa, orasul ne priveste pe toti.
  • +1 (1 vot)    
   ...si s-asteptam provincia (Sâmbătă, 22 mai 2010, 15:07)

   anaerobik [anonim] i-a raspuns lui ego

   ego, nu intelegi nimic din discutia asta, crezi mata ca la avizare se fac judecati estetice despre casele bucatareselor? neee, hotanii si albii tre' sa duca malai bucatareselor de-acasa!
  • +2 (2 voturi)    
   Invatati, invatati, invatati... (Sâmbătă, 22 mai 2010, 15:14)

   Ioana Munteanu [utilizator] i-a raspuns lui ego

   Hotarit lucru, epoca noastra e total lipsita de gust, de sentimentul apartenentei la o traditie si, desigur, de cultura.
   Bani sa iasa, tata, si nmic nu mai conteaza! Foamea asta nebuna de bani va duce in mod paradoxal la crize economice tot mai grave, aici si in toata lumea...
  • 0 (0 voturi)    
   E unul chiar in dreapta (Joi, 27 mai 2010, 10:39)

   Cititor [anonim] i-a raspuns lui ego

   Se vede foarte clar daca maresti imginea. Acuma nu cred ca Simona Lahovariy a fost bucatareasa.Se spune ca duduile de onoare ii initiau pe delfini in ale amorului !Sau ducea biletele reginei printului Stirbey !
 • +3 (3 voturi)    
  inspectorat in constructii (Sâmbătă, 22 mai 2010, 9:19)

  dianda [anonim]

  Primaria Bucurestiului nu este interesata de oras,dar nici alte organisme bugetare ,unde functionari platiti din bani publici taie frunze la caini,ex. inspectoratul de stat in constructii. Sesizat despre ridicarea unei constructii fara autorizatie de constructie, intr-o zona protejata raspunsul a fost ca este competenta Primaria Bucuresti aceasta la randul ei sesizata nu raspunde in niciun fel si intre timp constructia avanseaza nestingherita in ciuda numeroaselor institutii create pentru a aviza, a controla, a supraveghea,a amenda etc. etc.Concluzia este ca daca ai putin tupeu profitand si de indolenta acestora lege poate fi ocolita simplu.
 • +3 (3 voturi)    
  Nu! (Sâmbătă, 22 mai 2010, 11:04)

  Ioana Munteanu [anonim]

  Mai frate, nu se poate asa ceva! Nu se poate si iar nu se poate! Trebuie oprite cu orice pret aceste abuzuri care distrug orasul! Chiar daca este intr-o stare mai proasta,o cladire veche dintr-o zona protejata trebuie sa fie pastrata si refacuta! Asta trebuie sa fie legea, iar de la aceasta lege sa nu se admita nici un fel de derogare! Am zis!
 • +4 (4 voturi)    
  "Inundati de monumente" (Sâmbătă, 22 mai 2010, 13:27)

  MG [anonim]

  Este inadmisibil ca intr-o tara in care nu te impiedici de monumente la tot pasul sa demolezi si putinul pe care il ai, fara ca nimeni sa-si asume responsabilitatea, arhitectii se ascund confortabil sub umbrela anonimatului iar omul de rand se revolta marunt la el acasa, injura in gol dar nu exista o reactie in masa la aceste abuzuri. Mai trist este ca in locul arhitectiilor care ar trebui sa fie primii care sa fie revoltati de asemenea demolarii (presupunand ca sunt cei mai in masura sa aprecieze valoarea unei cladiri), cei care fac un efort sa le salveze sunt matematicieni, umanisti si per total oameni din oricare alt domeniu!
 • +6 (6 voturi)    
  Urgenta (Sâmbătă, 22 mai 2010, 17:42)

  lucky luck [utilizator]

  Este o necesitate absoluta ca toti aceea - inclusiv dintre noi - care militeaza pentru conservarea patrimoniului arhitectural/cultural/istoric al Bucurestiului, dar si pt un oras "vivabil", sa faca lobby pt SISTAREA TOTALA a oricarei demolari si a oicarei noi constructii (modificari, etc) in perimetrul central al Buc (interiorul inelului Stefan cel Mare- Mihai Bravu). Fara a sista complet, vom continua sa ne lamentam, distrugerile continuand ca pe vremea lui Ceausescu. Iar orasul in care ne vom creste copiii va fi unul urat, irespirabil, desfigurat.
  • +1 (1 vot)    
   Si Moara lui Assan?? (Duminică, 23 mai 2010, 8:37)

   dani [anonim] i-a raspuns lui lucky luck

   Ca nu-i in perimetrul de care ziceai....Trebuie puse taxe serioase pe cei care detin case in proprietate si nu le renoveaza/consolideaza. Eu asta zic ca-i solutia. Incat, daca nu-ti permiti sa platesti taxele respective sa fii nevoit ori sa vinzi ori sa renovezi. Iar taxele sa mearga mana in mana cu asigurarea casei. Care asigurare sa fie obligatorie si enorma pentru o casa in paragina. Sa-i vedem daca mai au chef de jocuri imobiliare.
 • -2 (2 voturi)    
  Cladirea este si urata si veche (Duminică, 23 mai 2010, 15:40)

  cristi [anonim]

  daca nu stiati ca a fost a "doamnei de onoare a reginei Maria" nu va mai lamentatit atat. "Vila" este o darapanatura care sta sa cada. Asta numai monument nu e. O zi buna!
  • +2 (2 voturi)    
   urit si frumos (Duminică, 23 mai 2010, 19:10)

   Ioana Munteanu [utilizator] i-a raspuns lui cristi

   Nu stiu de unde pina unde tine uritul si de unde pina unde tine frumosul pentru doritorii de noutate in materie de arhitectura. Din fotografie cel putin, nu gasesc ca ar fi urita, cu toate ca pot spune ca am colindat ceva orase europene de prestigiu si am termeni de comparatie.
   Pe de alta parte, ce nu pricep partizanii innoirii arhitecturale este ca nu trebuie sa pastram doar monumentele orasului vechi, care, oricum, nu sint prea multe, ci ceea ce se cheama "tesutul" orasului vechi, acela care reprezinta personalitatea lui, acela care face atmosfera.
   Imi place ca vila asta trece drept urita, dar ce spuneti de cladirea Libra Bank de pe str. Semilunei, din cartierul Armeneasca, cladire care s-a facut prin demolarea unui edificiu reprezentativ pentru aceasta zona a orasului, sau despre mastodontul trintit la intersectia strazilor Cernica si Negustori, in total raspar fata de spiritul cartierului? Si cite si mai cite dracovenii care sparg unitatea arhitecturala a vechiului oras. Ruperea atmosferei este ceea ce conteaza in aceste cazuri. E chiar asa de greu de priceput? - Este, cind nu ai decit cultura banului.
   Iar daca sta sa cada, trebuie reparata si renovata. Nemtii si polonezii au refacut orase intregi dupa razboi si nu s-au mai vaicarit atita... Dar deh, sint popoare civilizate, nu populatie de strinsura, ca la noi!
  • +2 (2 voturi)    
   ai pus punctul pe i! (Duminică, 23 mai 2010, 19:54)

   anticristi [anonim] i-a raspuns lui cristi

   Mare dreptate ai! De fapt, stimabile, din pacate, n-ai inteles nimic... te bagasi in seama ca musca'n c***t.
   iti multumim. Stai jos!
 • 0 (0 voturi)    
  - (Marţi, 25 mai 2010, 12:26)

  cristi [anonim]

  casa este in momentul de fata proprietate privata...omul face ce vrea cu ea...in fine
  • 0 (0 voturi)    
   pai vezi... (Marţi, 25 mai 2010, 18:54)

   anticristi [anonim] i-a raspuns lui cristi

   ca am avut dreptate. Poate sa o si darame daca vrea si daca MCC nu o considera o valoare. Apoi nu are decat sa construiasca ceva... la fel, dupa regulament si nu ca vrea el si cei pe care ii plateste, oficial si neoficial, P+5. Daca ai curiozitate, citeste Constituitia si ai sa vezi ca dreptul de proprietate este garantat, dar se exercita conditionat de respectarea planurilor de urbanism si, - tin'te bine - de obiceiul locului. HA-HAAA!!! Vedeti mai "baieti", ca regula "ca asa vrea muschii mei ca-s apropitar" nu se aplica nicaieri in lume si nici la noi in mod legal. STAI JOS!
 • 0 (0 voturi)    
  deja casa e la pamant. la fel ca noi toti (Sâmbătă, 29 mai 2010, 18:33)

  aviator [anonim]

  Daca ne-ar fi pasat cu adevarat de casa aia, am fi fost cu totii acolo si faceam lant viu in jurul casei. Sau ii luam la bataie pe muncitori daca se atingeau de imobil. Si ii bateam pana venea jandarmeria si presa si se crea un precedent semnificativ. Insa, de fapt, nu ne pasa de ce se intampla cu orasul. Ne para rau, intr-un fel, dar avem mereu scuze sa nu facem nimic. Primarul criminal Ontanu a pus deja gheara pe sectorul 2 bazandu-se pe nepasarea noastra. La fel va face si cu Muzeul Aviatiei. Anul acesta e dublu centenar Traian Vuia si Aurel Vlaicu iar Ontanu si ministrul apararii Oprea sunt pe cale sa distruga Muzeul Aviatiei ca sa faca Udrea locuinte sociale ruland bani publici prin firmele PDL-ului. Asta e Romania: o tara in care se darama monumentre si muzee ca sa se construiasca locuinte pentru smecheri sau locuinte ANL. De ce nu am emigrat acum 15 ani cand am avut ocazia??


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by