Impact in insolventa? Pai de ce? Oamenii s-au miscat bine, au cumparat si un teren frumos in Prelungirea Ghencea pentru a construi un ansamblu rezidential. Scadenta pentru credit e pe 31 iulie, insa Piraeus (banca finantatoare) va negocia probabil o noua data. Ce sa le ia alora de la Impact? Terenul? Cine-si doreste teren in Prelungirea Ghencea? Sa le ia apartamentele din ansamblul de la Gradina Zoologica? Si sa le vanda cui? Cum ziceam, nimic nou sau interesant in ce se intampla cu Impact. Nu e o drama ca o companie care a alergat dupa un profit baban si rapid se duce la fund, scrie Daniel Pitu pe Blog de bucurestean.

Intrebati clientii lor si vedeti daca 5% dintre ei sunt cat de cat multumiti. Da, stiu ca am dreptate.

Planorama (ma rog, dezvoltatorul) a intrat in insolventa pentru o datorie pe care ei spun ca au platit-o. Fapt divers: nu s-au prezentat la termen in fata instantei sa probeze ca intr-adevar si-au achitat aceasta datorie. Si daca ar avea dreptate tot n-ar conta; au platit restante in dreapta si stanga, era o chestiune de zile pana sa sara altii si sa-i bage in insolventa. Chiar, ce-i nou in stirea asta? Noi am spus de mai bine de un an ca Planorama nu va fi terminata vreodata si tinem pariul si acum. Dupa faliment si executare, se va gasi o firma care sa preia ruinele si sa le finalizeze, dar asta nu se va intampla in urmatorii cinci ani. Cu tot respectul pentru clientii pacaliti, dar sperantele lor sunt desarte.

Spaniolii de la Gran Via au anuntat ca la anul vor construi 90 de locuinte. La inceputul lui 2007 anuntau 5.000 de unitati. Vedem, poate apare un client pentru terenurile alea de la Frigocom, sa faca niste depozite frigorifice acolo.

Cum ziceam, nimic nou. Era vizibil cu ochiul liber ca Impact se duce in cap. Interviurile date in presa de business si doua bannere pe strada nu rezolva problema de imagine. Ca de calitate nu are rost sa mai vorbim. Cat despre Planorama, doar proprietarii stransi pe forumul Softpedia mai spera sa se intample ceva (si solutia lor e "ciocul mic, sa nu mai afle presa"), in rest toata lumea stie ca valoarea datoriilor dezvoltatorului ar putea duce metrul patrat construit la cote istorice.

Dar probabil ca e inutil sa va spun asta. Voi stiti de ce ne cititi: va place sa aflati ce se va intampla, nu sa lecturati analize docte despre ce s-a petrecut ieri.

Nu pot sa nu rad si sa nu ma laud cand vine vorba de My Dream Residence. Acum mai bine de un an erau un proiect de succes, cu peste 75% din locuinte vandute. Nu vorbim de apartamente de lux, aici aveam lux de lux. Despre ei nu gaseai decat articole elogioase in presa si pe siturile specializate in imobiliare. Asta pana am sapat noi si am descoperit ca probabil nu vandusera nici 50% din proiect, aveau 7 locatari in tot ansamblul, finisajele erau medii (pe alocuri execrabile), bucataria era "americana" si pozitionata pe un perete fara fereastra, constructorul avea cheile de la apartamente si i le "imprumuta" dezvoltatorului ca sa arate locuintele unor potentiali clienti samd. Si am zis ca miroase rau de tot a faliment. Ne-au bagat in seama doar cei de la Capital, care ne-au si citat intr-un articol despre MyDream. Asta pana acum, cand insolventa a scos la iveala ca 75% dintre apartamente nu erau vandute; potop de stiri, de analize, de fotografii, specialistii au iesit pe interval sa explice ce si cum. Cam asta e. Vorba cocalarilor pe Twitter: "please RT".

Comenteaza peBlog de bucurestean.