Romania, pe primul loc in UE in functie de ritmul de crestere a activitatii din constructii in luna decembrie
Romania este urmata in acest top de Slovenia (5,3%), Suedia (1,2%) si Polonia (1,1%), in vreme ce in Germania (-24,1%), Marea Britanie (-15,2%) si Cehia (-13,3%) s-au inregistrat cele mai importante scaderi.
Comparativ cu luna decembrie 2009, activitatea in constructii s-a diminuat cu 1,9%, in conditiile in care in zona euro s-a inregistrat o scadere de 12%, iar la nivelul UE27 de 8%. Cele mai mari scaderi au fost consemnate in Germania (23,6%), Spania (19,8%) si Cehia (15,6%), cresteri fiind inregistrate doar in Suedia (10,8%), Polonia (10,7%) si Slovacia (0,5%).
Eurostat a prezentat date pentru luna decembrie doar pentru 13 state.

DEZBATERE VIDEO De la dosarul cu șină la smart city. Cum îmbunătățește tehnologia viața oamenilor - exemple concrete. Autorități: Fără o strategie națională, vom face proiecte haotice
Una dintre cele mai importante linii de tramvai din București, care face legătura între Băneasa și centru, stă închisă de 4 ani / Motivul: pe terenul unde întoarce tramvaiul sunt cereri de retrocedare
EXCLUSIV Proiectele imobiliare controversate care vor merge mai departe după ce Nicușor Dan a suspendat PUZ-urile sectoarelor. Miza cea mai mare e la sectorul 2
De ce nu poți să-ți plătești online taxele și impozitele la toate primăriile? Ministrul Teleman ar vrea amenzi pentru instituțiile care nu se înrolează în Ghișeul.ro
Conturul unui conflict militar Rusia - Ucraina, mai pronunțat ca niciodată: „Concentrarea de forțe rusești e mai mare ca în 2014. Nu excludem niciun scenariu, de la Putin ne putem aștepta la orice”
HARTĂ INTERACTIVĂ Autostrada „Moldovei” A7 Pașcani - Suceava - Siret: Variantele de traseu analizate oficial
Cum in spatele investitiilor sunt fonduri mari internationale putem banui ca se stie ceva si ca peste 1-2 ani o vom duce mai bine incat sa ne permitem sa spargem iar banii prin mall-uri.
Oricum e un semn bun .
Studiaza nitel ce procent din PIB avea industria in 288 si ce procent a avut in 2010. Si vezi si care-i media europeana. Si vezi si ce procent are industria in tari care au scapat usor de criza (Germania, Polonia).
Si-au luat al doilea serviciu profesoarele si pensionarii in constructii
spune-ne tu cum e, sa nu vina altii sa ne explice, de ce a crescut in decemrie fata de noiembrie si a scazut acum fata de dec?
Poate cu explicatiile tale reuseste boc sa mentina o crestere constanta in sectorul constructiilor.
E vorba de scadere de cel putin 22.5 %
N-ar fii pacat daca boc chiar stie ce face, sa faca in asa fel incat sa nu mai fluctueze asa procentele
http://www.mediafax.ro/economic/romania-a-consemnat-in-iulie-cea-mai-mare-scadere-a-activitatii-din-constructii-din-ue-7285114
Daca se continua pe acest ritm, la care se adauga ritmul la exporturi si productie industriala si cresterea valorii la productia agricola (cresc preturile internationale), consumul poate ramane la 0, Romania tot va avea crestere PIB anul asta, de peste 2%.
Constructiile atrag forta de munca, asta atrage consum intern.
Exporturile trag productia industriala, Romania exporta majoritar astfel de produse.
Cresterea preturilor agroalimentare va accelera repunerea in circuit a peste 1 milion de hectare nelucrate, productia agricola va fi mai mare (deja in 2010 am devenit al doilea producator european de porumb dupa Italia).
Vin chinezii sa construiasca autostrazi, absorbtia de fonduri UE va fi de cateva ori mai mare, evaziunea fiscala in vami va diminua cu cateva procente macar din cauza arestarilor.
Toate astea vor contribui la PIB pozitiv, probabil peste asteptari, pentru ca in Romania pesimismul e sport national.
Inteleg USL, daca nu se grabeste cu doborarea guvernului, la sfarsitul lui 2011 Basescu si PDL vor fi eroi nationali..
Eu nu tin minte ca acest guvern sa fi luat o masura intr-adevar importanta pt a repune economia pe picioare, din contra...a crescut TVA-ul, a scazut salariile si pensiile (stiu ca era necesar dar au lovit in consum in acelasi timp), de impozitul forfetar nici nu mai vb... Toate acestea au pus piedici si pun piedici in continuare sistemului privat.
Statul in continuare este ineficient, evaziunea in continuare e la cote alarmante, serviciile sunt la pamant, investitiile se lasa asteptate, oamenii de valoare din sistemul bugetar emigreaza...etc.
Guvernul Boc nu are absolut nici un aport la aceste lucruri pozitive exemplificate de tine mai sus.
Nu ma intelege gresit, nu sustin ca USL-ul ar fi o varianta mai buna, din contra, sunt constient ca ne-ar face mai mult rau decat bine....dar te rog, hai sa nu exageram si sa nu acordam plusuri nemeritate acestui guvern incompetent.
Alternativa era imprumuti si mai mari la FMI sau BM fara a incerca cat de cat ca acest stat sa devina unul productiv. Pana la urma sa nu uitam ca muncim 5 milioane si traim 2o milioane (sau cat om mai fi)
In rest, toate cele bune.
Dar pe mine partea economica ma intereseaza cel mai mult, in principal stimularea sist. privat...pt ca acolo imi desfasor activitatea si eu si ceilalti care produc in aceasta tara. Parte economica ce au neglijat-o complet si careia chiar i-au dat peste picioare.
Nu poti sa acrorzi merite acestui guvern pt ce se intampla in ultima vreme cu economia tarii. Pur si simplu n-ai cum...
Insa sa nu uitam ca de la anul vor veni la putere USL si sa vezi atunci nopti nedormite.
- Seful, da ce prima primesc eu de Craciun anul asta?
Seful raspunde:
- "Prima" e ca nu te dau afara!
Cam asa a fost si cu suportul din partea puterii actuale fata de mediul privat: au incercat pe cat au putut sa nu mareasca taxele, cu un deficit urias. Adica sa pastreze situatia de dinainte de criza.
Mai mult nu puteau sa faca, in materie de bani si taxe. Si nu e chiar putin lucru.
Forfetarul li se poate imputa (desi impactul mediatic a fost mult mai mare decat ce s-a intamplat in realitate), majorarea de TVA - NU. A fost singura putere politica din 1990 incoace care a avut curaj sa zica: taiem pensiile tuturor pensionarilor cu 15%, dar nu majoram taxele. Un singur vot la CCR (reprezentatul UDMR) a blocat masura asta.
P.S. Daca e sa pun totusi un punct pozitiv, eu zic ca faptul ca putem sa depunem toate declaratiile online e totusi un mic pas in fata. Astept sa vad ce o sa fie si cu declaratia unica, teoretic un pas in fata.
Dar daca as vrea sa ma gandesc la ceva cu adevarat de impact, eu as zice ca ar trebui sa reduca taxele pe forta de munca la niste cote rezonabile. Ceva vorbe se aud, dar sunt numai vorbe deocamdata..
Am vazut ca in Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 7/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismului, publicata in Monitorul Oficial nr. 111/2011 (care-ti lasa impresia ca s-a terminat cu abuzurile in constructie, ca toate cladirile ridicate ilegal se vor demola), articolul potrivit caruia "Nu pot fi initiate si aprobate documentatii de urbanism care au ca scop intrarea in legalitate a unor constructii edificate fara autorizatie de construire sau care nu respecta prevederile autorizatiei de construire" intra in vigoare de-abia la 1 ian. 2012 !!!
Asta iarasi e o stire de adormit votantii!
Nu duduim, poate ca trepidam ...
Toate analizele indica un an mai prost decat cel care a trecut. Uitati-va in stanga si-n dreapta, intrebatii prietenii cum li se pare ca traiesc si lasati statistica si cifrele de 2 lei deoparte.
Statistic eu si gheorghe avem o medie de 3 paini pe zi. Eu am 6 si gheorghe 0. Statistic niciunul nu moare de foame, practic ...
Tara si economia sunt la pamant, nimic nu merge.
Spun chestii de genul "Emil Boc esti un neinteles", "oameni cinstiti ca boc nu au nici o sansa sa-l sprijinim", "emil boc sufera pentru tara"
Fraze de telenovela.
Spun si despre opozitie fraza de telenovela, o fii rea probabil, dar sa puna odata parlamentul sau base un alt guvern
Parerea mea e ca daca ii iese pe gura un cuvant la un ministru ce nu putea fii spus decat de un prospat absolvent de facultate e nevoie de alt misnistru sau guvern.