FOTOGALERIE Cum a ajuns Chile in topul arhitecturii mondiale
Abordarea coerenta a dezvoltarii urbane, incurajarea calitatii in arhitectura de catre administratie, demersul de a construi un discurs articulat al memoriei colective, precum si organizarea a multe competitii publice pentru cladiri cu functiuni diverse, sunt doar cateva dintre ingredientele care au generat aceasta schimbare.Expozitia "Chile. Dincolo de peisaj", gazduita de Muzeul National de Arta Contemporana, pana la sfarsitul lunii mai, prezinta cateva dintre aceste proiecte. Selectia a fost facuta de arhitectul Christian Beros, proiectele fiind selectate atat din mediul public, cat si din cel privat pentru a ilustra modul in care s-a schimbat in perioada recenta imaginea oraselor chiliene, imbunatatind viata comunitatilor locale. Expozitia este organizata de Space Syntax Romania si Igloo media. Organizatorii spera ca lucrarile ii vor inspira si pe arhitectii romani: "Credem ca prezentarea unor astfel de proiecte poate juca rol de declansator, intr-o prima faza la nivelul arhitectilor, pentru elaborarea unor strategii si proiecte similare tn România".

Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19 și recomandă "utilizarea celorlalte 6 modalități de programare"
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
nu cred ca se pune problema ca la noi sa avem astfel de solutii..este vorba de o educatie si de o masura a lucruriloe pe care nu le avem!
Pe cand stiu ca: baietii "destepti" de la noi, nu se simt bine in pielea lor daca nu au o masina nemteasca la scara. Pentru ei banii sunt esenta vietii iar obiectele pe care le au sunt expresia succesului personal.
Unde poti sa mergi cand astea sunt toate reperele pe care le ai ? Tot acolo unde mergem toti pana la urma doar ca mai chinuiti si inraiti.
Pacat ca ciocoii neocomunisti nu incearca macar copiii sa-si educe in alt spirit. Sper ca ma insel.
Este doar un capitol din propaganda prin care se urmareste denaturarea simtului estetic al maselor, uratul devine frumos.
Nu suntem atat de naivi incat sa aplaudam tot ce scot pe banda rulanta niste falsi arhitecti fara bun gust si mai ales fara bun simt.
Proiectele lor sunt minimaliste, rudimentare si nu au nimic de a face cu arta sau tehnica.
Masele stiu adevarata arta: maneaua, ghiulu, gratarul facut in parcacrea blocului sau pe balcon, hainele lucioase, treningul mov cu pantofi de lac, masinile scumpe dar la mana a doua.
Si intr-adevar, masoneria, evreii si miscarile oculte conspira sa ne faca sa nu ne mai placa blocurile ceausiste, bordeiele din pamant, pesterile si copacii din care am coborat. Vor sa ne faca sa ne placa "uratul".
As fi curios sa stiu un arhitect "adevarat" din moment ce toti ceilalti sunt falsi.
Oamenii capabili sunt intotdeauna informati. Nu exista zi in care cei care vor sa fie competitivi sa nu viziteze site-urile de arhitectura sa vada ce mai e nou, cum au rezolvat altii probleme de care ne lovim toti, etc etc. Ca sa nu mai vorbesc de reviste si albume (care costa. MULT).
Nu cred ca arhitectii ar trebui sa fie publicul tinta daca se doreste schimbarea modului de a privi orasul. Ci investitorii si administratia.
Ce vina am eu ca proiectul de scoala/biblioteca, etc. i-a fost dat arh. Xulescu care a facut o porcarie.
Trebuie investit in educatie... nu numai in cea care produce diploma dar mai ales in cea care ne invata sa respectam competentele altei profesii.
Va dati seama ca o comisie de arhitecti care sa jurizeze un concurs PUBLIC anuntat la TV si la care sa poata asista ORICINE este mult mai greu de fraudat. Deci rezultatul ar fi mult mai bun decat daca "se da" proiectul cuiva.
Ma bucur ca are loc expozitia si sper ca pe langa arhitecti si studenti la arhitectura sa vina si multi alti oameni.
un nou top al arhitecturii mondiale
se vede profunda intelegere a fenomenului dupa remarca geniala cu discursului articulat al memoriei colective