Volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 3,3% in primele cinci luni ale acestui an fata de aceeasi perioada din 2010, a anuntat miercuri Institutul National de Statistica (INS). In luna mai din acest an insa, volumul lucrarilor de constructii ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut cu 2,9% fata de luna anterioara din acest an si cu 1,9% fata de aceeasi luna a anului trecut.

In primele cinci luni din acest an, volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 3,3%, scadere evidentiata la lucrarile de constructii noi (-7,3%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-3,9%). La lucrarile de reparatii capitale s-a inregistrat o crestere cu 19,0%. Pe obiecte de constructii a fost o crestere la cladirile nerezidentiale (+4,0%). La cladirile rezidentiale si la constructiile ingineresti s-au inregistrat scaderi cu 15,8%, respectiv cu 1,2%.

Volumul de lucrari a crescut insa in luna mai din acest an atat fata de luna anterioara din acest an cat si fata de aceasi luna din 2010. Astfel, fata de luna corespunzatoare a anului trecut, in luna mai din acest an volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut cu 1,9%. In perioada mentionata, pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 10,8% si la cladirile nerezidentiale cu 5,5%. La cladirile rezidentiale, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 12,6%.