​Autoritățile din Frankfurt au lansat un studiu de fezabilitate pentru construirea unui tunel feroviar sub gara din Frankfurt, tunel ce ar scurta timpii de parcurs pentru trenurile de lungă distanță. Prin gara din Frankfurt trec două treimi dintre trenurile ICE de lungă distanță și orașul are printre cele mai rapide legături feroviare cu aeroportul din Europa (10 minute de la gară la aeroport).

Tren german ICEFoto: Hotnews

Consiliul local din Frankfurt a lansat studiul de fezabilitate pentru tunelul care ar face cu 8 minute mai scurt traseul trenurilor ICE de lung parcurs care, pe unele rute trebuie să o ia înapoi de unde au venit și să schimbe linia la prima joncțiune.

Practic ar mai trebui construit și un terminal cu patru peroane sub terminalul din prezent și trenurile de lungă distanță ar trebui mutate pe acel nou terminal situat cel mai jos, pentru a nu mai folosi aceleași linii cu trenurile de lung parcurs. Fiind multe trenuri, la gara din Frankfurt apar des blocaje și întârzieri.

În plus, și timpii de acces de la S-Bahn la trenurile de lung parcurs ar fi mai reduși pentru călători.

Sunt și voci care spun că sunt foarte mari costurile de 3,5 miliarde euro, dacă se ține cont de beneficiile aduse.

Este de așteptat ca rezultatele studiului de fezabilitate să fie gata în primăvara lui 2021 și tunelul ar putea fi gata în 2036.

Sursa: Rail Journal