​Din cauza pericolului infectării cu coronavirus aproape toate trenurile internaționale de lung parcurs de pe continent au fost anulate, mai ales în Europa centrală unde câteva țări au închis complet granițele pentru cetățenii străini. La început de martie au început să fie suspendate trenurile internaționale ce ajungeau în Italia, au urmat apoi cele din țări precum Cehia și Ungaria, dar și trenurile de lungă distanță ce pornesc din Rusia. Recent, Ucraina a suspendat nu doar trenurile internaționale, ci și tot traficul intern de pasageri.

Tren FrecciarossaFoto: Trenitalia

Câteva trenuri anulate

Hamburg – Copenhaga

Hamburg – Berlin – Dresda – Praga – Budapesta

Munchen – Innsbruck – Verona

Berlin - Varșovia

Munchen – Zürich

Frankfurt – Basel – Milano

Stuttgart – Zürich

București - Viena

Brașov - Budapesta

București - Chișinău

Satu Mare - Viena

Cluj - Viena

Multe țări care au impus măsuri drastice de deplasare reduc gradual ponderea trenurilor care circulă. Spre exemplu, în Franța marți au circulat cam jumătate dintre trenuri, se va ajunge la 30% spre final de săptămână și scăderea va continua pe viitor.

Spania, Germania, Olanda, Danemarca și Belgia se numără printre țările unde traficul intern a fost redus. Ungaria și Slovacia au închis granițele pentru cetățenii străini. Date fiind restricțiile dure din Ungaria au fost anulate toate trenurile dintre România și țara vecină. În prezent puținele trenuri internaționale care mergeau de la noi către țările vecine nu circulă.

Rusia are trenurile cu cel mai lung parcurs din Europa, unele ajungând la Nisa, la Paris sau la Berlin. Căile Ferate Ruse au suspendat majoritatea trenurilor internaționale.