​Infrabel, gestionarul rețelei de infrastructură feroviară din Belgia, testează mai multe tehnologii pentru a se asigura că angajații păstrează distanța socială și poartă măștile de protecție, scrie Reuters. Infrabel are 11.000 de angajați și gestionează una dintre cele mai dense rețele feroviare din lume.

Demonstratii InfrabelFoto: Infrabel

De săptămâna viitoare camere video smart vor fi instalate în câteva puncte din birourile Infrabel unde se întâlnesc în general mai mulți oameni, cum ar fi cantina. Tehnologii bazate pe inteligența artificială vor detecta când oamenii se apropie prea mult și o alarmă audio va suna dacă angajații nu poartă mască sau dacă prea multe persoane se adună într-un singur loc.

Compania va folosi un algoritm ce va analiza imaginile și va calcula când oamenii stau prea apropiați, ideea fiind ca riscul de contaminare să rămână la minim. Infrabel a făcut și o demonstrație oficială luni, pornind de la modelul matematic dezvoltat.

Infrabel a folosit în trecut tehnologii similare pe camere montate pe căștile lucrătorilor din teren, aceste camere detectând când se întâmplă un accident, pentru a alerta colegii care să vină în ajutor.