​În Franța, mai multe trenuri, inclusiv TGV-uri, au staționat chiar și peste 12 ore din cauza unor probleme la rețeaua de contact în zona Bordeaux și către granița spaniolă. Ministrul Transporturilor din Franța a spus că pasagerii afectați vor fi despăgubiți cu sume ce vor fi de trei ori contravaloarea biletului. Problemele au afectat 60 km de linie de contact, iar circulația va fi reluată complet marți dimineață.

Tren TGVFoto: SNCF Archives

Problemele au început duminică la prânz în zona Dax și au afectat cinci trenuri și un total de 2.500 de pasageri care, fie călătoreau către Hendaye, la granița cu Franța, fie către Paris.

Unele trenuri au ajuns cu cinci ore întârziere, iar câțiva pasageri au reușit să ajungă la Paris după ce au schimbat trei trenuri. Cei mai ghinioniști au stat însă în câmp mai mult de 12 ore și deplâng faptul că nu au fost informați despre ce se întâmplă. Trenurile erau aglomerate și fiindcă este finalul vacanței și mulți reveneau acasă.

Se pare că a fost vorba de o uriașă ”pană de curent” la rețeaua de alimentare cu energie electrică, iar reparațiile necesare sunt complicate.

Sursa: BFMTV